Säsongen är över för HBK. Det blev förlust i division två-kvalmatchen mot Emmaboda BK i två raka matcher.
– Skönt att säsongen är över, vi fick ju vänta en hel månad från sista seriematchen till kvalet. Jag tycker trots förlusten att vi gör en ganska bra insats. I andra matchen pressade vi EBK ganska ordentligt och det var inte förrän i slutet av serien de kunde dra ifrån, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Bilden: HBK kunde trots att knappt halva a-laget fanns på plats ändå ge Emmaboda bra motstånd. Men laget räckte inte till hela vägen.

– Med tanke på att vi kom till spel med bara fyra ordinarie a-lagsspelare gjorde vi en mycket bra prestation. På grund av det långa uppehållet fick vi flera återbud och hade svårt att få ihop lag. Samtidigt känns det väl okej ändå, med den spelartrupp vi har nu är division två för mycket för oss. Trean är en bra nivå, fortsätter han.
Möjligtvis hade HBK kunnat pressa sina motståndare ännu hårdare. men efter en olycklig första serie i den första matchen, där HBK hamnade i underläge med 0-5, hade EBK sen hela matchen ett litet försprång.
– Det var egentligen bara den serien vi inte hängde med. I alla de andra var det mycket jämnare, säger Gustafsson.
Bilden: Coach Gustafsson var egentligen rätt nöjd över att säsongen tog slut i och med förlusten i kvalet. ”Det har en lite väl lång säsong, säger han.

HBK förlorade därför första matchen med 4-11, som bröts efter tre spelade serier.
Andra matchen blev betydligt jämnare. Efter två serier ledde Emmaboda med 6-4. Men efter bra spel i tredje serien kunde HBK gå till ledning med 8-7 inför sista.
– Då kändes det som att vi skulle kunna vända och få till en tredje och avgörande serie. men tyvärr orkade vi inte riktigt. Emmaboda vann sista serien med 4-1 och matchen sammanlagt med 11-9, berättar Gustafsson, som inte hade särskilt många höga slagningar att glädja sig åt..
– Nej, det märks att säsongen är slut. I andra matchen var bara två man över 700, och det räcker så klart inte i ett kval, säger han.
Bilden: Tommy blev bäste spelare i HBK.

Bäste spelare i HBK blev i andra matchen Tommy Wadenrud som slog 719, följd av Gunnar Bäckström på 709. Bästa poängplockare blev dock banaret Bosse Thisell och Leszek Graniczka som tog tre av fyra banpoäng.
I den första matchen, som spelades över tre serier, blev Torbjörn Jansson bäst med 561, följd av Olle Assarsson på 560.
– Men nu är säsongen över, så nu slipper vi bry oss om resultat och poäng på ett bra tag. Det ska bli riktigt skönt med sommaruppehåll nu. Det har varit en lång säsong, säger Hasse Gustafsson.
Bilden: Emmaboda BK möter kommande helg JBS/Boys om en plats i division två till nästa säsong.