Huskvarna BK kommer för första gången i klubbens historia inte ställa upp med något lag i seriespel. Coronapandemin har slagit hårt och det finns nu inte tillräckligt med spelare för att få ihop ett åttamannalag.
– Vi har nu totalt bara sju eller åtta spelare som kan tänka sig att spela 8-manna. det säger sig själv att med så få spelare går det inte att ha något lag, säger Björn Tisell, bedrövad ordförande i HBK.

Det historiska beslutet togs vid ett klubbmöte på onsdagen den 26 maj. HBK, eller Arena BC som klubben hette tidigare, har sedan starten 2005 alltid varit med i nationella serien. Men den kommande säsongen blir det inget seriespel. Alternativet att spela med fyramannalag i distriktsserien diskuterades, men då denna serie spelas med handicap ansågs det inte vara intressant.
Klubben kommer dock inte att lägga ner. Samtliga spelare finnas kvar, ingen ser ut att lämna för någon annan klubb. HBK kommer därför som vanligt att träna på onsdagar, med start i augusti. I stället för seriespel blir det deltagande i korpen och veterantävlingar som väntar.
– Vi hoppas och tror att det kommer att bli riktigt bra. Förhoppningen är att HBK ska få ihop tre eller kanske fyra korplag i RC Bowls korpserie, något som klubben kommer att subventionera kostnaden för, säger Björn Tisell.
– Sen är det ju så att de flesta spelarna i laget numera är veteraner, så förutom korpen finns det en hel del veterantävlingar som väntar, fortsätter han.
De lite ”yngre” kommer få möjlighet att spela förbunds-, och distriktstävlingar, så tävlingstillfällen kommer det att finnas.
– Det viktigaste är att vi har klubben kvar, vi har ju en stark klubbkänsla i HBK, så det flesta vill ju fortsätta träffas. Med den här lösningen tror vi det kommer att bli bra, säger Björn Tisell.