Efter tre jobbiga förluster blev det äntligen seger igen för HBK. Laget vann hemma i RC Bowl mot ÖsPå F med klara 15-5.
– Skönt att det äntligen kom en seger, det var ett tag sedan. Idag var vi aldrig hotade på allvar. Vi ledde med 8-2 efter de två första serierna, sen kunde vi spela avslappnat, säger lagledare Bosse Thisell, som var nöjd med sina spelare.

– Det var många som spelade bra trots att banorna var ovanligt knepiga. Tobbe Jansson och David Petterson slog ju båda över 800, det bidrog till att vi kunde vinna så enkelt, fortsätter han.
HBK inledde med att vinna första serien med 5-0, men särskilt säkert kändes det inte. Dan Gunnarsson och Olle Assarsson hittade in på banorna och kunde rädda segern i sitt banpar första i sista rutan, då bara med en poäng. Dessutom vann Urban Josefsson och david Pettersson sin serie med bara sex pinnar.
– Det var skönt att vi för en gångs skull hade marginalerna på vår sida. Förra helgen när vi mötte Cyrus i Cityhallen var det ju precis tvärtom, säger lagledaren.
HBK vann andra serien med 3-2 och gick till ledning med 8-2 . När det sen blev seger i tredje rundan med 4-1 var matchen avgjord. HBK ledde då med ointagliga 12-3.
– Vi kom igång ganska bra i tredje, då var det flera som spelade riktigt bra. Det var skönt att vi kunde avgöra redan då, annars kunde det nog blivit en jobbig sista serie, säger Bosse Thisell.
Nu kunde HBK i stället spela avslappnat utan större press. det märktes på siffrorna då laget sammanlagt fick ihop klart godkända 1504 kägelpoäng. Dock blev det bara seger med 3-2 i banpoäng. Matchen slutade därför 15-5 till HBK.
– En bra match från vår sida och två viktiga poäng. Nu kommer det att bli en spännande avslutning på serien. Vi är med och krigar om en kvalplats nu igen, säger Bosse.
Jodå, spännande lär det kunna bli. med två omgångar kvar är Kyrk F2 redan klara seriesegrare och blir därmed uppflyttade till tvåan. Men sen är det tre lag som krigar om andraplatsen i tabellen, vilket innbär kval till tvåan. HBK har 20 poäng, Oden F2 19 och Hjo BK 18 poäng.
– Vi har allti egna händer och möter Oden F2 hemma i nästa omgång och i sista omgången har vi Hjo och ÖsPå F borta. Det ser ut att kunna bli en riktigt spännande avslutning. Det kan till och med bli så att allt kan avgöras i allra sista matchen. Det är något att se fram mot, säger HBK:s nöjde lagledare.