Huskvarna BK och allsvenska June är överens om att skriva ett samarbetsavtal för den kommande säsongen. Avtalet innebär att spelare från HBK kan spela seriematcher med June och tvärtom. Avtalet börjar gälla omgående.
Bild: Johan Almqvist, ordförande i June.

Samarbetsavtalet har kommit till främst på initiativ från June som behöver folk till sitt farmarlag i division II. HBK har bara ett lag anmält till seriespel den här säsongen och ett antal av klubbens spelare kommer därför att stå över i varje spelomgång.
– Det är ett bra avtal för vår del. Det innebär att våra spelare kan få spela bowling i varje spelomgång trots att vi inte har något b-lag i år. Det känns dessutom bra att klubbarna i RC Bowl kan hjälpas åt, June har lite för lite folk och för oss är det tvärtom. Så det är ett avtal som gynnar båda, konstaterar Hasse Gustafsson, lagledare och UK i HBK, som dock är noga med att påpeka att avtalet inte gör att HBK:s lag i trean tappar i spelstyrka.

– Eftersom vi är relativt många har vi ett rullande schema på vilka som ska spela i HBK:s lag. De spelare som inte är uttagna till HBK kan June använda sig av, om spelarna vill givetvis, fortsätter han.
Hasse Gustafsson och Pelle Thisell har nu lagt upp en rullande schema för den kommande säsongen, vilket delades ut vid upptaktsmötet i onsdags.
Det kommer att bli en bra erfarenhet för de HBK-spelare som vill testa att spela med June F under säsongen. Laget spelar i tvåan och kommer att spela en rad tuffa matcher.
– Det är möjligt att våra spelare tycker det är lite för tufft för dem. Samtidigt lär man ju sig en hel del på att spela mot svårare motstånd än man normalt är van vid, så jag tror det kan bli bra, säger Hasse.