Olle Assarsson vann HBK:s KM för femte gången och fjärde gången i rad, när tävlingen avgjordes i RC Bowl. Men den här segern satt ovanligt långt inne. Detta tack vare tävlingens stora överraskning, 77 år unge Gunnar Bäckström spelade fantastisk bowling och tog sig hela vägen till finalen.
– Det avgjordes inte förrän i de sista rutorna av finalserien. Det var otroligt spännande hela tiden, så jag är jätteglad över segern. Och jag är oerhört imponerad av Gunnar. Så här bra har jag inte sett honom spela på flera år. Han pressade mig verkligen, säger vinnaren Olle Assarsson direkt efter tävlingen, där han vann finalserien med 196-187.

Som tidigare fyrfaldig KM-vinnare hörde Olle till favoriterna. Och han höll för trycket. Han vann grundomgångens sex serier med en slagning på 1205 poäng, detta trots ett ordentligt bottennapp i tredje serien då han bara fick ihop 132 kägelpoäng.
– Jag var helt borta ett tag och trodde att dan var förstörd. Men i serien efter lyckades jag hitta tillbaka till rätt tempo och dessutom flyttade jag ganska rejält i banan, säger han.
Som vinnare av grundomgången stod Olle över till semifinalen. Därblev det seger mot välspelande Tobbe Jansson med 224-162. Den där efter följande finalen blev sen en riktig rysare.
– Jag fick inte loss käglorna riktigt på samma sätt som i semin, utan det blev en hel del nior och spärr. det värsta var att Gunnar inte heller missade något, så vi följdes åt hela vägen. Att det till slut blev jag som vann var mer en tillfällighet, säger Olle.
Att Gunnar hade något på gång visade han redan i grundomgångens sex serier då han delade andraplatsen med Dan Gunnarsson, båda stannade på 1147 kägelpoäng. Han fortsatte sen att storspela i kvartsfinalen då han slog ut Pelle Thisell med 167-152. I semifinalen gav han aldrig Dan Gunnarson en chans. Bäckis vann serien klart med 210-172, efter att Dan fått ett par olyckliga missar i inledningen samtidigt som Gunnar därefter satte en strikeserie som mer eller mindre avgjorde matchen när halva serien var spelad.
Vinnare i Lilla KM, där hcp räknas in, blev Tommy Wadenrud som visserligen började lite darrigt men kom igång ju längre tävlingen gick. Men hcp fick han ihop fina 1331 poäng.
Årets vinnare av Homer-statyetten, högst slagning i en serie, blev Torbjörn Jansson som i sjätte serien dunkade in 229 kägelpoäng.