HBK slog till med en jätteskräll i sista spelomgången av division tre. Laget lyckades helt oväntat spela oavgjort, 10-10, mot topplaget Team Lerum F trots att flera a-lagsspelare saknades. HBK svarade dessutom för en vändning av stora format, efter de två första serierna ledde Lerum med hela 7-3 och såg ut att vara på väg mot en storseger.
– Vi gjorde en fantastisk avslutning och var faktiskt närmare segern än Lerum, säger spelande coachen Hasse Gustafsson som givetvis var mycket nöjd med sitt manskap.

Bilden: David Pettersson kom in efter två serier och fick med sin energi hela HBK-laget att tända till och vända matchen mot Lerum.

Matchen såg efter de två första rundorna ut att bli en riktigt dyster tillställning för HBK-spelarna som dessutom hade uppenbara problem med att hitta rätt på banorna. Men i tredje serien vände det av någon anledning. David Pettersson blev inbytt och öppnade med en rad strikar, då hängde hela HBK på. Far och son Tobbe och Martin Jansson hittade strikefickan, Olle Assarsson och Göran Wadman började också strika på bana 19 och 20.
– Det var som ett helt nytt lag stod på banan, myser Hasse Gustafsson, som kunde se HBK vinna serien med 4-1 och minska underläget till bara 7-8.
Bilden: Olle Assarsson slog hela 289 poäng i sista serien.

Sista serien blev oerhört dramatisk. Lerumsspelarna var märkbart skärrade av HBK:s vändning samtidigt som hemmalaget fortsatte strika. HBK tog tidigt ledningen med 4-1 och såg ut att vara på väg att vinna matchen klart. Flera HBK-spelare gjorde i säsongens sista minuter en strålande insats. Olle Assarsson slog hela 289 kägelpoäng och vann tillsammans med Göran Wadman sitt banpar med hela 134 poäng, Tommy Wadenrud gjorde sin bästa match på hela säsongen och slog 779 kägelpoäng. Far & son Jansson slog höga siffror även i sista serien.
Men varken den wadenrudska forceringen eller den janssonska muren höll i slutet av serien.
Bilden: Tommy Waderud satte nytt årsbästa med 779 kägelpoäng.

Lerum lyckades med en sista kraftanstränging gå förbi och vinna de båpda banparen. Avgörande hamnade i stället på David Pettersson och Hasse Gustafsson, som var det HBK-par var det mest darriga i slutserien. Men tack vare ett var välplacerade strikar och spärrar samt en miss från Lerumsspelare kunde de båda ta hem sin banpoäng med bara fem käglors marginal. detta gjorde att HBK vann serien med 3-2 och lyckades få oavgjort mot topplaget från Göteborg.
– Riktigt skönt att vi kunde en så här bra match som avslutning på säsongen. Egentligen är det otroligt att vi kunde ta poäng, vi saknade ju tre annars givna a-lagsspelare, Danne (solsemester i Italien), Pelle (hundvakt) och Stickan (tulpanodlarkurs i Holland). Den här matchen gör att vi kan gå till sommaruppehåll meden positiv känsla och att vi redan nu kan börja se fram mot nästa säsong, säger Hasse Gustafsson.

Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som slog 847 kägelpoäng, Tommy Wadenrud blev näst bäst med 779 och därefter Martin och Tobbe Jansson på 711 respektive 710 poäng.
Flest banpoäng tog Tommy Wadenrud/Tobbe Johansson som fick med sig tre av fyra möjliga.