Det tog bara 21 minuter, vilket är officiellt rekord, innan det första laget anmälde sig till RC Open 2017. Inbjudningarna skickades ut idag den 18 april. Team Baltzar från Motala tvekade inte utan direkt och anmälde både sitt a-lag och f-lag omgående.
Men östgötaklubben, som varit med nästan ända från första året turneringen spelades, blev ändå inte först med att anmäla sig. Redan i förra veckan, innan inbjudningarna skickats ut, anmälde sig både BK Virveln från Göteborg och Team Lerum.

– Det är så kul att vi får sån fantastiskt fin respons på vår tävling. Alla de lag som anmält har varit med förr och det verkar som de gillar vår tävling, säger Björn Tisell, ordförande i arrangerande Huskvarna BK.
– Vi har dessutom redan varit i kontakt med ett par klubbar till, bland annat förra årets svenska mästare Team Clan, så vi hoppas och tror att det kommer att ramla in ytterligare några anmälningar ganska snabbt, fortsätter han.
Huskvarna BK bjuder för trettonde året i rad in till RC Open, som ä’r en av Sveriges största turneringar för klubblag. Årets turnering spelas den 26-27 augusti i RC Bowl och Rosenlunds bowlinghall i Jönköping.
Det finns plats för max 16 lag. Lagen delas in i grupper om fyra där de två bästa lagen i varje grupp sen går till slutspel.
– Vi har en riktigt stor nyhet för i år. Matcherna i gruppspelet kommer att spelas som vanliga seriematcher över fyra serier. Men i slutspelet blir det lite annorlunda, där kommer matcherna att avgöras över bara två serier. Denna förändring gör vi dels för att fler lag ska ha chansen att gå vidare från gruppspelet, men vi vill också ha ett högre tempo i slutspelet. Tidigare när matcherna där avgjordes över fyra serier drog det ut väldigt långt på tiden och finalmatcherna de senaste åren var inte slut förrän sen på söndagskvällen. Nu avgörs matcherna snabbare, men kommer att bli minst lika spännande, om inte mer, säger Björn Tisell.
Inbjudningar har idag skickats ut till klubbar över hela Sverige. De senaste åren har turneringen blivit fulltecknad tämligen snabbt.
– Det är först till kvarn som gäller, de 16 först anmälda lagen får vara med. Det brukar gå fort, det har hänt att turneringen blivit fulltecknad redan i början av maj, så det gäller att vara snabbt ute, säger Björn Tisell, som bertonar att RC Open inte skulle kunna gå att genomföra utan ett mycket bra samarbete med både bowlinghallen och RC Hotel.
– Det deltagande lagen får bra priser på hotellrum och frukost, lunch och middag i hallens restaurang. Dessutom är det en stor fördel att personalen är så kunnig och vet precis vad det hanmdlar om. det gör att både vi som arrangör och de deltagande lagen kan känna sig trygga.

All info om turneringen finns på HBK:s hemsida.