HBK:s b-lag har hittat tillbaka till vinnarformen. HBK-reserverna var överlägset mot gästande Team Värnamo B och vann med hela 17-3.
– Matchen var mer eller mindre avgjord redan efter de två första serierna. det blev aldrig någon riktig match, konstaterar spelande coachen Hasse Gustafsson.

Bilden: Gunnar Bäckström var HBK:s bäste spelare i matchen mot Värnamo B.

– Nä, det tände aldrig till utan var en ganska avslagen tillställning. Vi var lite för överlägsna för det, fortsätter han.
HBK ledde efter de två första serierna med 8-2. Och när laget vann tredje rundan med hela 5-0 och gick till ledning med 13-2 var matchen givetvis över. HBK tog hemsista serien med 4-1 och vann matchen totalt med 17-3.
– Det blev aldrig särskilt spännande, men en vinst är alltid en vinst. Skönt att vi börjat vinna våra matcher igen, vi hade ju en period tidigare i vintras där vi åkte på lite för många förluster i rad, menar coachen.
Matchen saknade dock inte dramatik helt och hållet. Till att börja med hade det blivit en informationsmiss bland bowlinghallens personal så HBK fick spela på sitt gamla oljningsprogram, Bourbon Street, i stället för det program laget tränat på den senaste tiden, allsvenskan 39.
Det var dessutom tack vare oljan på banorna HBK-junioren David Pettersson tvingades gå av banorna då han vid ett övertramp halkade, stukade foten och inte kunde fortsätta spela.
– Då blev det lite besvärligt eftersom vi inte hade någon reserv. Men som tur var satt Göran Wadman i hallens restaurang och käkade middag. Så vi fick ta in honom i laget med kort varsel, säger Hasse med ett skratt.
Bilden: Göran fick med kort varsel lämna sin middagstallrik med rotmos och fläsk och i stället hoppa in och spela sista serien i stället för David som stukat foten.

Gunnar Bäckström är HBK:s äldste spelare men spelar fortfarande väldigt bra bowling. Han blev idag lagets bäste spelare då han slog 764 kägelpoäng, vilket även är nytt årsbästa för hans del. Näst äldst är Janne Björk som inte var mycket sämre. Visserligen nådde han inte upp till 700 men tog maximala fyra banpoäng, tre tillsammans med ”David-med-foten” och en tillsammans med middagsgästen Göran.