72 spelare gick vidare i JP-Fighten. Två av dem var HBK-spelare, Hasse och Olle. Nu är HBK garanterat en plats även i andra rundan av slutspelet. Lottningen utföll så att Hasse och Olle möts i första omgången.
– Det är inte alls roligt egentligen, den matchen kunde vi väntat med i några omgångar, säger Hasse.

Vinnaren i den matchen får dessutom svåraste tänkbara motstånd i andra rundan, då kan det bli så att förra årets vinnare, JBK:s Nisse Nettermark, väntar på den HBK-spelare som vinner ”derbyt”.
Det är den fria lottningen i slutspelet av JP-Fighten som ställer till det för HBK, men även för flera andra klubbar. Det kommer att spelas en rad internmatcher redan första slutspelsrundan. Samtidigt är det en del av charmen med tävlingen då det är den individuella insatsen som hamnar i fokus.

Hasse blev klar för playoff redan i onsdags. Olle tog sin plats under fredagens kvalspel, där han besegrade Sanna Doolk, Skillingaryd med 6-6 (högre slagning) samt JKK:s Olle Gannerud med 8-4.
– Matchen mot Olle var tuff och avgjordes inte förrän i slutrutorna av den tredje serien, där hade jag nog lite tur, konstaterar Olle (i HBK alltså.)

För Stickan Wisberg och Tobbe Johansson tog dock JP-Fightsäventyret slut redan i gruppspelet. Stickan vann visserligen mot Romano Rumin med 8-4 med då det sen blev förlust mot Tobbe Malmberg, Cyrus, med 2-10 var han utslagen.
Tobbe Johansson hade den otacksamma uppgiften att möta Postis Gustafsson, JKK samt Makis Manthos, Marbodal. Tobbe förlorade i första matchen med 2-10 och i den andra med 0-12.

Första omgången av slutspelet avgörs på lördag i Cityhallen. Matchen mellan Olle och Hasse startar 10.00.