HBK B fick en riktigt bra start på seriespelet. Klubbens reservlag vann hemma mot Cyrus/JBK med klara 12-8.
– Skönt med en seger i premiären så klart. Givetvis blir det extra roligt när poängen kommer i en derbymatch, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Foto: David Pettersson spelade strålande bowling i sista serien och var starkt bidragande till att HBK kunde vinna mot Cyrus/JBK.

Cyrus är ett av de lag HBK genom åren haft väldigt svårt mot och det är sällan HBK fått några poäng med sig hem. Det blev också en synnerligen jämn och spännande match där lagen följdes åt nästan hela vägen, efter tre serier ledde HBK med 8-7.
I fjärde och sista rundan visade dock HBK vilket lag som var det starkaste för dagen och tog hem slutomgången med 4-1 och matchen totalt med 12-8.
– Starkt av oss att spela så pass bra i sista serien, konstaterar en nöjd Hasse Gustafsson som ger extra pluspoäng till klubbens ende junior, Lill-Joppe Pettersson, som i slutserien spelade strålande och slog hela 221 poäng och tog hem sin banpoäng tillsammans med Tobbe Johansson.
– Fantastiskt bra spel av Pelle Thisell också. Det är bara några månader sedan han opererade foten och nu står han på bowlingbanorna igen och spelar jättebra, påpekar Gustafsson.
Foto: JBK och Cyrus har den här säsongen ett gemensamt åttamanna b-lag.

HBK var i dagens match förstärkt av spelare från a-laget. Men det berodde inte på att det var derbymatch. Så kommer det att bli hela säsongen.
– Vi har egentligen för få spelare för att ha två åttamannalag, men det är betydligt roligare att spela med b-laget i den här serien än att harva i fyrmannaserien, så vi har valt att göra det ändå. Men det gör också att det måste bli mycket dubbleringar. Till nästa b-lagsmatch kommer ett andra spelare från a-laget att vara med, konstaterar Hasse.
HBK:s bäste spelare blev Pelle Thisell som slog 768 poäng, följd av David Pettersson på 759.Bästa poängplockare blev Dan G och Olle A som tog maximala fyra banpoäng.
Foto: Dan Gunnarsson slog 819 och blev bäste spelare när HBK mötte JKK F i en träningsmatch.

Efter b-lagsmatchen spelade HBK:s a-lag träningsmnatch mot JKK. HBK ställde dock upp med exakt samma lag som tidigare. Trots att vissa trötthetstecken började märkas redan i andra serien lyckades HBK fåm oavgjort efter en rejäl slutspurt i sista serien.
– Vi låg under med 6-9 efter tre serier och matchen såg körd ut. Det var starkt av oss att vinna med 4-1 i sista och fixa en poäng. Det var faktiskt så att det var vi som var närmast segern, säger Hasse Gustafsson som kan glädjas åt att Dan Gunnarsson slog säsongens första 800-ing, 819, och att han tillsammans med Olle A även i denna match tog alla fyra banpoängen.