Olle Assarsson tog sin fjärde seger när HBK:s KM avgjordes i RC Bowl. Det var hans tredje raka KM-seger, men en av de svåraste att vinna.
– Tveklöst den tuffaste KM-tävling som någonsin spelats. Tidigare år har KM avgjorts efter åtta serier, men den här gången var det både slutspel och playoff. Det gjorde att man var tvungen att spela på topp från början till slut, säger Olle, som var rejält trött efter finalsegern mot tävlingens stora skräll David Pettersson.
– Jättekul att David gick hela vägen till final. Han spelade jättebra hela tävlingen och hade jag inte börjat finalserien med fem strikar hade nog åkt dit, konstaterar Olle som förutom de tre senaste åren även vann 2012.
Men tävlingen innehöll flera skrällar. I grundomgången över sex serier var det Leszek Graniczka som överraskade med synnerligen inspirerat spel. Efter en rasande slutspurt i de två sista rundorna tog han sig upp till andraplatsen efter Olle. Leszek orkade dock inte fullfölja det fina spelet när slutspelet inleddes utan åkte ut redan i första omgången.
HBK:s KM inleddes med en grundomgång över sex serier där de åtta främsta gick vidare till slutspel och dessutom en segrare i Lilla KM korades. Lilla KM utser klubbmästare med hcp, och här visade sig David Pettersson vara allra starkast då han sammanlagt med hcp fick ihop hela 1380 följd av Arne Magnusson på 1358 och därefter Olle Assarsson på 1342 poäng.
De åtta främsta utan hcp spelade därefter slutspel i form av två karuseller med fyra spelare i varje och den spelare med lägst resultat efter varje omgång fick lämna.
Här fortsatte David att imponera i med den ena strikeserien efter den andra dominerade han Karusell 2 och vann denna efter att ha besegrat Tommy Wadenrud med klara siffror i gruppfinalen. Innan dess hade Leszek och klubbens nykomling Urban Josefsson också besegrats.
Urban, som tidigare bara spelat korpbowling i Tranås, överraskade rejält och var ytterst nära att gå vidare, men i andra rundan av karusellen tog det stopp.
– Jättekul att spela en riktig tävling. Men helt nöjd är jag inte, jag tycker att jag hade lite för mycket missar, säger Urban.
Den andra karusellen blev jämnare där Olle till slut kunde vinna gruppfinalen mot Stickan Wisberg efter en riktig rysare som inte avgjorde förrän i nionde rutan. Tobbe Jansson och Hasse Gustafsson åkte ut i de två första rundorna.
– Det är krävande att spela den typen av tävlingar, man måste vara på topp precis hela tiden och ett enda misstag kan vara ödesdigert. Men den här gången hade jag turen på min sida, säger Olle, som givetvis var mycket nöjd med segern.
– Av någon anledning brukar jag nästan varje år hitta toppformen lagom till säsongen är slut. Men i år kändes det som att jag var lite på nedgång, så jag trodde verkligen inte att jag skulle lyckas vinna en gång till. Så det känns givetvis lite extra att jag lyckades vinna för tredje året i rad, säger han.
KM-tävlingen avslutades i RC grill med gemensam middag för alla spelare och några till. Det fick också bli avslutningen på den här säsongen som i och med KM nu är slut. Den gemensamma träningen är därmed avslutad för säsongen.

Fullständig resultatlista från KM 2016.

Fler bilder från KM 2016.