Den har kallats allt från Gökboet och Den vilda flykten till Slaget om Huskvarna. Nu är det dags igen för HBK:s klubbmästerskap. Denna synnerligen prestigeladdade tävling avgörs på lördag förmiddag i RC Bowl.
14 spelare kommer till start i tävlingen som den här gången ser ut att vara en helt öppen historia. Förra årets mästare Olle har visat sviktande form de senaste dagarna, medan Hasse och Stickan har hittat en formkurva som pekar rakt uppåt. Tobbe Jansson lurar i vassen, ingen vet om han tjuvtränat eller inte, Tommy W har länge gått omkring med en lömsk blick i ögonen och ingen vet vad Tobbe trollkarl kommer att uttala för besvärjelser. Dessutom har både Pelle Thisell och Dan Gunnarsson tvingats lämna återbud på grund av skada. Kort sagt, i detta KM finns inga favoriter.

Tävlingen inleds med att alla 14 deltagare spelar sex serier. När denna kvalrunda är avklarad koras mästaren i Lilla KM genom att hcp läggs till resultatet. HOmer Simpsonstatyetten delas ut till den spelare som lyckas slå det högsta resultatet i en serie.
De åtta bästa utan hcp spelar därefter slutspel i två karuseller, där den spelare med lägst resultat efter varje runda blir utslagen. Vinnarna i de båda karusellerna spelar sedan en ren final över en serie om klubbmästartiteln. Så räkna med dramatik och olidlig spänning i RC Bowl på lördag förmiddag.

Efter tävlingen blir det gemensam festmiddag i RC Grill varefter HBK sedan avslutar den här säsongen.
Tävlingen startar 10.00. Middag är beställd till 14.00.

Lottad startordning:
Banpar 1 – Göran W/Olle A
Banpar 2 – Tobbe Johansson/Tobbe Jansson
Banpar 3 – Tommy W/Björn T
Banpar 4 – Hasse G/Urban
Banpar 5 – Stickan/Gunnar
Banpar 6 – Mattias W/Arne M
Banpar 7 – David P/Leszek G