Trots att Dan Gunnarsson satte nytt personligt rekord i en seriematch genom att slå 864 poäng och dessutom tog tre av fyra banpoäng blev det förlust mot Swedoor med 9-10.
– Det var en ohyggligt jämn match och avgörandet kom inte förrän i slutet. Vi hade inte marginalerna på vår sida den här gången heller, konstaterar Dan, som i sista serien både hann med en sträckning i låret och att vända underläge med 60 poäng till seger.

– Jättekul att vi kunde vända och vinna. Vi låg under med 60 poäng när det bara var tre rutor kvar. I nionde rutan kände jag hur det sträckte till i låret, men som tur var lyckades jag sätta strikar i alla de sista rutorna, berättar Dan, vars resultat 864 är så pass bra att det tar in honom på listan över de 50 högsta slagningarna i klubbens historia.
Även Olle Assarsson och Tommy Wadenrud gjorde bra resultat, Olle slog 812 och Tommy satte nytt årsbästa med 792.
Bilden: Tommy Wadenrud slog 792, vilket är nytt årsbästa för hans del.

– Synd att vi inte lyckades vinna när vi spelar så pass bra, men idag var vi lite för ojämna och hade det märkbart svårt när det verkligen gällde, konstaterar Olle Assarsson.
Den här säsongen har HBK haft svårt att vinna matcher, men den här gången var det verkligen nära. HBK överraskade Swedoor i första serien genom att spela mycket inspirerat och vinna omgången med 4-1. Nässjölaget kom dock tillbaka omgående och tog hem andra rundan med samma siffror.
Bilden: Swedoor avslutade starkt och kunde i sista serien vända underläge till seger.

I tredje serien var det åter HBK:s tur att ta över ledningen, det blev seger med 3-1 och sammanlagd ledning med 8-6. Men i sista serien orkade HBK-spelarna inte hålla ihop spelet. Enda banpoängen togs där av Dan och Olle, som gjorde en imponerande vändning efter stort underläge. Swedoor kunde trots det vinna matchen med 10-9.
– Givetvis tråkigt att förlora en så här jämn match. Men det var ändå kul att spela, det var jämnt och spännande från första till sista omgången, konstaterar Olle Assarsson.