Som väntat blev serieledande Pondus alldeles för svårt för HBK. Nässjölaget, som lyckats locka tillbaka en rad gamla Clanspelare, vann med förkrossande 17-3. men HBK-coachen Hasse Gustafsson är trots de stora siffrorna inte missnöjd med sina spelare.
Bild: Christer Undfors slog hela 953 poäng, vilket är nytt klubbrekord i Pondus.

– Vi gör en av våra bästa matcher den här säsongen och flera av våra spelare satte nya årsbästa. Att vi inte kan rå på ett lag som Pondus är inte alls oväntat, säger Hasse, som själv gjorde en mycket bra match och slog 775 kägelpoäng.

Pondus kopplade greppet redan från start och var efter de två första rundorna i ledning med hela 9-1. Det hjälpte inte att HBK slog över 1600 kägelpoäng i andra serien, nässjölaget gick inte att stoppa.
Tredje och fjärde serien fortsatte i samma tempo och förlusten blev till slut 3-17.
– Jag tycker kanske att vi borde fått några banpoäng till. Vi var nära några gånger, men lyckades inte. Samtidigt är resultatet inte orättvist, Pondus slog över 6500 kägelpoäng, konstaterar coachen.
Danne Gunnarsson blev bäste spelare i HBK med 843 kägelpoäng. Trots det och att Olle Assarsson slog över 790 blev det bara en banpoäng mot de starka ponduspelarna.
– Motståndet var tufft, men det gjorde att man skärpte sig. Så trots förlusten var det en rolig match att spela, menar Dan.
Bra spel också av banparet Tobbe Jansson och Stickan Wisberg som noterade 793 respektive 790, men även de bara fick en enda banpoäng.
– Jag är nöjd med hela laget. Det känns som att vi börjar få grepp på oljeprogrammet och kan utnyttja fördelarna. Den här gången var helt enkelt motståndet för bra, säger Hasse.