HBK:s höstsäsong ser allt mörkare ut. Ännu en gång förlorade laget hemma i Racketcentrum. Den här gången var det Jönköpings BK som blev för svårt, HBK föll med 6-14.
– Vi har det tufft just nu. Det är alldeles för många spelare på skadelistan, truppen är alldeles för tunn, suckar UK Hasse Gustafsson.

– Dessutom har vi inte spelat alls bra nu under hösten. Självförtroendet är inte särskilt högt efter förra säsongen i tvåan och alla förlustmatcherna nu i höst, fortsätter han.

Men i det bistra novembermörkret var det ändå två spelare som lyste upp. Martin Jansson blev lagets bäste spelare med en slagning på 768 kägelpoäng, vilket är årsbästa för hans del, och dessutom blev det två banpoäng tillsammans med Olle Assarsson.
Tobbe Johansson är en av få HBK-spelare som den här säsongen förbättrat sitt spel. I matchen mot JBK blev han näst bäste spelare med 738 poäng.
– Skönt att några kan i alla fall. Men vi har alldeles för många andra spelare som inte alls har kommit upp i normal nivå, menar coachen.

HBK inledde dock matchen tämligen bra och var under största delen av första serien i ledningen. Men i slutrutorna tappade laget och förlorade rundan med 2-3.
– Vårt vanliga bekymmer den här hösten. När det verkligen gäller kan vi inte stänga till och avgöra, menar Gustafsson.
I andra rundan tog topplaget JBK över och vann serien med 4-1. När gästerna efter det även ann tredje serien med samma siffror var matchen avgjord, JBK ledde då med ointagliga 11-4.
Även sista serien gick till JBK som vann denna med 3-2 och matchen sammanlagt med 14-6.
– Vi hade hoppats på revansch från förra helgen då vi fick stryk med samma siffror i City, men det gick inte vägen, konstaterar Hasse Gustafsson.