Stickan Wisberg visade högform direkt. Han tog hem finalen av HBK:s sommartävling efter mycket bra spel. Finalserien mot Martin Jansson blev dock en rysare som inte avgjordes förrän i sista rutan. Det var när Martin i tionde rutan missade en spärr som Stickan kunde säkra segern och vinna med 190-180.
– En tuff match, men det kändes bra hela tiden och jag blev aldrig stressad, säger Stickan som därmed är historisk, han blev den förste att vinna HBK:s sommartävling, som under sommaren avgjordes för allra första gången.
Tävlingen har bestått av ett antal deltävlingar där poäng har delats ut efter placering och poäng. Vinnare i den sammanlagda tävlingen blev Pelle Thisell, som dock inte kom till start i finalen på grund av skada.

Finalen avgjordes genom att först spelades två kvalserier där alla som ville fick vara med. De två bästa samt Olle och Stickan, som kommit på andra respektive tredje plats i sammanlagda tävlingen spelade därefter en karusellfinal. I första rundan av denna åkte Tobbe Jansson ut, i den andra fick Olle ge sig.
Innan sommarfinalen spelades höll HBK upptaktsmöte där det berättades om vad som är på gång under säsongen. Bowlingsäsongen drar igång på allvar redan nu till helgen med RC
Open, redan helgen därefter är det seriepremiär.