HBK:s f-lag var mycket nära att få med sig poäng i bortamötet mot bottenkollegan Ymer F, men det blev till slut förlust med 8-12.
Laget gjorde dessutom en mycket bra match mot serieettan Mariedal, men det blev förlust där också, 6-13.

Bilden: Rutinerade HBK-bowlare lägger upp taktiken.

– Men jag tycker ändå att vi gjorde en jättebra insats. Det var många av våra spelare som överraskade, säger Eva Olsson, lagledare.
HBK fick en kanonstart i första matchen, den mot Ymer. Efter de två första serierna ledde HBK med 6-4 och såg ut att ha ett bra grepp på sina bottenkollegor. Men boråslaget lyckades slingra sig ur HBK-greppet genom att vinna tredje rundan med 4-1 och med lika mycket i sista. Matchen slutade 12-8 till Ymers fördel.
Bäst i HBK blev Leszek Graniczka och Stickan Wisberg som båda slog 728 kägelpoäng, båda tog dessutom två banpoäng.
Bilden: Stickan Wisberg blev bäste HBK-spelare både i matchen mot Ymer F och mot Mariedal.

HBK startade även matchen mot Mariedal på allra bästa sätt. Efter de två första serierna var ställningen oavgjord, 5-5, vilket inte många lag lyckats med mot Mariedal den här säsongen. Boråslaget leder serien i stor stil och brukar vinna sina hemmamatcher med utklassningssiffror.

Att Mariedal är ett lag med ambitionen att gå upp en serienivå visade sig i de två sista rundorna, som laget vann med 4-0 respektive 4-1 och därmed sammanlagt med 13-6.
Stickan Wisberg var även denna match bäste spelare i HBK då han slog 727 poäng och tog två banpoäng. Näst bäst i HBK blev Tobbe Johansson som slog 715 kägelpoäng och även han tog två banpoäng.