Sista helgen i januari har bowlingslaget för döva ett landslagsläger i Jönköping. Flera av JDIK:s rutinerade landslagsspelare är uttagna. Men en nykomling kommer att finnas på plats, Anders Fagerberg är för första gången uttagen.
– Det känns så klart lite nervöst, men det ska bli spännande, säger Anders som under hösten hört till de bästa spelarna i HBK:s a-lag i division två.

Bilden: Anders Fagerberg är för första gången uttagen till landslagsläger, där målet är VM i Italien som spelas senare i vår.

En liten fördel för Anders är att träningslägret kommer att hållas i Rosenlundshallen i Jönköping, en hall som han naturligtvis känner bra. Dessutom heter den nye landslagstränaren Ulf Sandblom och coach för herrlandslaget är Lars-Erik Carlsson, som även han spelar i HBK och JDIK.
Bilden: Ann-Louise Lindström (till vänster), är tillsammans med Mari Eriksson uttagen till lägret. Annelie Karlsson (till höger) är bortrest under lägerdagarna i Jönköping, men alla räknar med att hon kommer med i VM-laget ändå. Hon är en av de mest framgångsrika svenska damspelarna genom tiderna.

Tolv herrar och lika många damer är uttagna till lägret. På damsidan kommer JDIK-spelarna Mari Eriksson och Ann-louise Lindström att delta, båda har varit med ide här sammanhangen flera gånger tidigare.
Bland herrarna finns tre spelare från JDIK, förutom Fagge är även Pierre HJalmarsson, som till vardags spelar i JBS/Boys, samt Fredrik Flinck, som annars representerar Olofström, uttagna till lägret.
– Det är ett förberedande läger inför VM som går senare i år i Italien. Dit kommer de sex bästa damerna och sex bästa herrarna att få åka, förklarar Fagge, som redan på 80-talet var på väg att bli landslagsman för döva. men då inte i bowling utan i fotboll.
– Det var nära att jag kom med i fotbollslaget, men en knäskada tvingade mig att sluta med fotbollen, berättar han.