Att Ölandsbron är 41 meter hög på sin högsta punkt och att den är mer än sex kilometer lång visste HBK:s a-lagsspelare när de i lördags åkte den för första gången i klubbens historia. Men hur många bultar det finns, den viktiga fråga Killinggänget ställde redan på 90-talet, var det ingen som kunde svara på.
Bilden: Ölandsbron på dess högsta punkt, 41,63 meter över havet. Fram till 1998 var bron Europas längsta, då Vasco da Gama-bron över floden Tajo i Lissabon byggdes. Det skuggade partiet i bildens nedre vänstra hörn är inte en del av bussens framruta som man skulle kunna tro. Det är en kroppsdel tillhörande Björn Tisell, vilken del av kroppen vet inte fotografen. Den otydliga ringen höger om lastbilen är dock ett UFO, det vet fotografen.

Efter ivrigt googlande har vi dock nu ett svar. Antalet bultar beräknas till nånstans mellan 20.000 och 66.800…
Den lägre siffran är en uppgift från vägverket nån gång på 90-talet. Tidningen Barometern i Kalmar ställde dock en ansvarig platschef till svars i en tidningsintervju under samma årtionde och lyckades pressa fram siffran 66.800.

Tänk om vi hade haft koll på det innan vi mötte IFK Borgholm. Då hade det kanske inte blivit torsk med hela 3-17. Hela laget uppträdde nämligen tämligen förvirrat under matchen. Om detta berodde på osäkerheten angående de där jämrans bultarna eller om HBK-spelarna helt enkelt är förvirrade till sin natur överlåter vi till någon annan att reda ut. Torskbeståndet i Östersjön lär dock vara på uppåtgående, enligt herr Wadman.
Bilden: Är detta ett uttryck för desperation eller uppgivenhet? Ingen vet, inte dem som är med på bilden heller…

Tre ynka banpoäng som sagt, som alla tre togs av banparet Pelle och Danne…vilket alla vi andra stackare fick höra till leda under de 26 milen hem till Jönköping (och Huskvarna). Det fanns dem som, på grund av detta eviga malande, erbjöd sig att hoppa av i Orrefors för att där ta tåget hem, men idén föll på att det inte stannar några tåg där nu för tiden. Det rådde dessutom en viss osäkerhet om det över huvud taget går nån järnväg förbi Orrefors. Så alla följde med hela resan hem.
För övrigt var Alma på väg att hoppa ur bussen i farten redan strax efter Kalmar då Pelle hotade med att spela HELA Pink Floyds nya album i bilhögtalarna.

Högst slagning i matchen hade Olle Assarsson, 722, han och Tobbe Jansson blev dock helt utan banpoäng. Näst bäst i HBK var Pelle Thisell som fick nöja sig med betydligt lägre 721.
Bilden: I Nybro gjorde Anders Fagerberg (och L-E Karlsson) en mycket bra insats och tog tre av fyra banpoäng.

Tidigare på dagen var dock HBK ytterst nära att vinna en match. I bowlinghallen i Nybro pressades hemmalaget Nybro IF hela vägen in i kaklet (simhallen ligger vägg i vägg med bowlinghallen, därför är denna metafor ohyggligt rolig. Men givetvis bara om man vet detta, annars blir den ju bara fånig).
HBK ledde faktiskt inför sista serien med 8-7, men föll efter både slarv och en hel del otur med 1-4 i sista rundan och förlorade matchen med 9-11.
Här hade Pelle Thisell högsta slagning med 728 kägelpoäng, följd av Olle Assarsson på 719. Matchens bästa HBK-spelare var dock banparet Lars-Erik Karlsson och Anders Fagerberg som båda gick precis över 700 poäng och dessutom tog tre av fyra banpoäng.

Serietabeller och all övrig statistik är nu uppdaterad.