Det har varit ganska överbefolkat på HBK:s onsdagsträningar den senaste tiden. Dessutom har det varit lite oklart om vad som egentligen gäller. Nu blir det ordning på det. En del HBK-spelare ändrar nu sina abonnemang till torsdagar och JDIK:s träningstid, för att det ska bli fler lediga banor.
Bilden: Så här förtvivlad kan man bli efter att ha gjort en miss…men nu ska det bli bättre ordning på träningstiderna.

Efter denna förändring, som diskuterades fram på senaste styrelsemötet, kommer HBK-spelare nu att ha fem banor bokade på onsdagar mellan klockan 18.40 och 19.50. Detta betyder att det kommer att finnas större möjligheter för spelare utan abonnemang, samt för de JDIK-spelare som vill träna extra, att få plats.

Ingen garanti
Men någon garanti för att det finns banor kan inte Uffe i hallen ge. För spelare utan egen bokad bana är det säkrast är att boka i förväg. Kostnad för detta blir då 87:50, samma pris som vid abonnemang.
Om någon spelare med abonnemang uteblir från träningen går det givetvis att ta dennes plats. Kostnaden för detta blir också 87:50, men betalas då till klubben.

Hur ska vi lösa detta?
Hur detta ska fungera i praktiken är dock inte klart ännu. Det återstår att lösa vem i klubben som ska ta emot betalningen. Styrelsen jobbar på det…
Det måste också göras klart om hur de pengar som eventuellt kommer in ska användas. Ska de gå tillbaka till spelaren (med abonnemang) som uteblev eller nåt annat?
Styrelsen får jobba på detta också…

Samma förutsättning gäller också givetvis för träningstiden på torsdagar, 17.30-18.40. Även här kommer fem banor att vara bokade för abonnemang, av HBK-spelare samt av JDIK.

Läs mer här.