HBK:s F-lag inledde seriespelet med tre förluster. När första segern till slut kom blev den gigantisk. HBK F vann hemma i Rosenlund med hela 17-3 mot Varta F.
– Men det var knappast någon välspelad match. Båda lagen hade jättestora problem med banorna och siffrorna blev mycket låga, säger Dan Gunnarsson i HBK.

Bilden: Mari Eriksson spelade strålande i bowling i de två första serierna och var en av lagets bästa spelare.

HBK F lyckades dock få ihop 5119 kägelpoäng, stackars Varta F från Hultsfred slog bara strax över 4400 poäng.
– Båda lagen hade svårt att hitta strikefickan, när det dessutom var ganska mycket missade spärrar blev det som det blev, säger Dan Gunnarsson.
Bilden: HBK gav aldrig Varta F en chans att komma in i matchen. Matchen var avgjord efter tre serier då HBK gått till ointagliga 14-1.

Men i seriebowling är det inte kägelpoängen som räknas, där handlar det om att ta så många banpoäng som möjligt. Där var HBK det klart bästa laget. I första serien blev det hela 5-0 till hemmalaget, vilket följdes upp av 4-1 i andra och sammanlagd ledning med 9-1. HBK kunde därefter avgöra i tredje rundan där det på nytt blev 5-0 och ledning med förkrossande 14-1. I fjärde och sista serien kunde dock gästerna snygga till resultatet något då HBK-spelarna tappade lite av sin koncentration. HBK vann denna rundan med 3-2 och matchen sammanlagt med 17-3.
– Jätteskönt med en seger och att den blev så stor. Nu känns det som att vi inte behöver bli ett stryklag i trean, menar Dan Gunnarsson.
Bilden: Martin Jansson fortsätter spela bra i HBK-tröjan. Den här gången satte han nytt personligt rekord…igen.

Bäste spelare i HBK blev Stig-Ove Wisberg som noterade 699 kägelpoäng och dessutom tog maximala fyra banpoäng tillsammans med Björn Tisell.
Mari Eriksson imponerade dock mest av alla i de två första serierna där hon spelade mycket bra. Hon tappade dock något i de två sista rundorna och stannade på 698. Klubbens veteran Gunnar Bäckström gjorde också en mycket bra match då han slog 697.
Bra spel också – igen – av HBK-talangen Martin Jansson som denna gång slog 648 och bättrade på sitt personliga rekord.

Serietabeller och matchstatistik är nu uppdaterad på hemsidan.

Anders filmade delar av matchen. KOLLA HÄR!