(2014-03-15)
Oddsen för en HBK-seger var inte stora när serieledande Mörlanda kom till Jönköping. För ett par veckor sedan vann västgötalaget med stora siffror i sin hemmahall. Men HBK tog revansch i Rosenlund och vann med hela 15-5. Matchen var avgjord redan efter tre serier.

– Vilken skön seger! Det här trodde vi verkligen inte, särskilt inte efter att vi blev ordentlig utspelade uppe i Ljung för några veckor sedan. Men vi spelar med ett helt annat självförtroende på hemmaplan, myser coachen Bosse.
Mörlanda leder grupp C i östra trean och ser ut att gå mot serieseger trots förlusten. För HBK:s del innebär tvåpoängaren att laget kommer betydligt närmare en kvalplats, alltså minst trea i gruppen.
– Det är inte klart på långa vägar, men nu behöver vi inte spela med kniven på strupen i de matcher som är kvar, säger Bosse.

Bra start av HBK
För andra matchen i rad inledde HBK i ett rasande tempo. Mörlanda hade dessutom svårt att hitta in på det för dem annorlunda banorna. Efter första rundan ledde HBK med 4-1 och två serier hade ledningen ökat till hela 8-2. Perra Eklund, Dan Gunnarsson, Björn Tisell och Anders Almqvist spelade riktigt bra i de första serien var den stora anledningen till hemmalagets övertag.

HBK avgjorde i tredje
HBK avgjorde sedan matchen i tredje rundan genom att vinna med 3-2 och gå till ointaglig ledning med 11-4. Hemmalaget vann sedan avslutningsrundan med 4-1 efter fortsatt bra spel samtidigt som Mörlandaspelarna blev allt mer modlösa. Dan gunnarsson fortsatte spela bra hela matchen och fick i de två avslutande serierna hjälp av Olle Assarsson som spelade upp sig ordentligt.
– Bra att vi kunde hålla koncentrationen uppe hela matchen ut den här gången. När vi mötte JBS/Boys förra helgen var det ju lite si och så med det, berömmer coachen.

”Vi har många som kan avgöra”
Olle Assarsson blev till slut matchens bästa spelare med slagningen 785 följd av Dan Gunnarsson på 774. Dan tog dessutom maximala fyra banpoäng tillsammans med Anders Almqvist. Olle och Perra fick nöja sig med tre av fyra banpoäng.
– Men hela laget gör en bra match idag. Det känns dessutom tryggt att vi har så många spelare nu som kan kliva fram och avgöra. Idag saknade vi ju Tobbe Jansson, som var en av våra bästa förra helgen, konstaterar Bosse.
Serien gör nu ett nytt uppehåll. Nästa helg är det spelledigt för HBK-krigarna. Nästa match spelas sista helgen i mars då HBK på nytt åker till Västergötland, nu för att möta två boråslag.

Statistik och serietabeller är nu uppdaterade.