(2014-03-16)
HBK:s a-lag var vilse i Västergötland för ett par veckor sedan och b-laget ville väl inte vara sämre. När våra reserver idag besökte bowlinghallen i Värnamo hamnade de vilse direkt. Det blev förlust mot jumbolaget Team Värnamo B efter en nästan bedrövlig poängskörd. HBK fick bara ihop något över 4800 poäng sammanlagt. Hemmalaget kunde därför vinna med 11-9.


Men ingen kan komma och påstå att HBK-spelarna inte kämpade. det var trots allt nära att laget klarade oavgjort. Värnamo tog hem diffen i sista serien med bara tretton poäng. Banorna i Värnamo är minst sagt svårspelade och det är svårt att få ihop några högre poängsummor. Anders Fagerberg (JDIK) gjorde dock en alldeles strålande insats han då han dunkade in 736 kägelpoäng, 80 pinnar mer än bäste hemmaspelare. Tack vare det tog han dessutom tre av fyra banpoäng.

Eva tog full pott
Eva Olsson, som spelade ihop med Anders i tre serier, gjorde sin bästa insats för hela säsongen. Tack vare det var hon med och vann banpoängen i alla de serier hon spelade.
Gunnar Bäckström, som aldrig berörs av sådana trivialiteter som hur banorna är oljade, gjorde även han en bra match och noterade 675 poäng, dock blev det bara två banpoäng för hans del.
Bengt Nilsson, JDIK, gjorde sin första match i HBK-tröjan och klarade sig undan med mer än väl godkänt då han noterade 649 kägelpoäng.

Storstryk i Sävsjö
B-laget hämtade sig tydligen inte efter bakslaget i Värnamo. Eftermiddagens match mot Sture B i Sävsjös fyrbanorshall gick om möjligt ännu sämre. HBK fick stryk med hela 16-4 efter en över lag blek insats.
Bara ett fåtal spelare lyckades bemästra underlaget i källaren på Sävsjö kulturhus. Gunnar Bäckström blev bäst på 730, följd av Bo Thisell, 678, samt Bengt Nilsson 669. Flest banpoäng tog paret Bäckis/Tobbe Trollkarl som knep två av fyra.

Statistik och serietabeller är nu uppdaterade.