Det blir inget seriespel för Huskvarna BK den kommande säsongen. Vid ett medlemsmöte på onsdagskvällen beslutades att laget, på grund av coronapandemin, drar sig ur från spel i division III Nordöstra Götaland.
– Det var inget roligt beslut att ta. Men vi måste ta coronapandemin på allvar och ha respekt för vad våra spelare tycker. Vi kommer inte att ha tillräckligt många spelare för att få ihop lag, bara fyra av tretton kunde tänka sig att spela, säger Björn Tisell, bedrövad ordförande i HBK.

Björn Tisell, ordförande i HBK, kan konstatera att HBK inte har tillräckligt med spelare för att kunna spela seriespel den här coronadrabbade säsongen.

HBK har därför omgående meddelat Svenska Bowlingförbundet att laget inte kommer till spel i division III Nordöstra Götaland när serierna planerar att starta den 12 september. Samtidigt har ett antal spelare avlicensierats och andra ändrat från a- till b-licens.
– Det är så klart drastiskt, men finns inte mycket annat vi kan göra. Det känns som vi fick ett ultimatum av förbundet, att spela eller inte. Men vi kan givetvis inte gå emot våra spelares önskan, då blir det så här, konstaterar Björn Tisell, som menar att det kanske borde gått att få till andra lösningar.
– Beslutet att starta ordinarie seriespel mitt under pågående pandemi är ett vågspel. Ett annat alternativ som bland annat diskuterats på Facebook är att spela telefonmatcher i stället. Det tror jag att våra spelare kunnat ställa upp på. Nu blir det ingenting alls för vår del i stället. Risken är att bowlingsporten tar ganska mycket stryk av detta. Det kan bli fler lag som hoppar av och fler klubbar och licensierade spelare försvinner för gott.

HBK lägger inte ner
HBK har dock som mål att komma tillbaka till seriespelet när Anders Tegnell och FHM fått bukt med coronaviruset. Om det blir till nästa säsong eller senare är givetvis oklart.
– Vi kommer att ha vår träningstid kvar och vissa kommer att behålla sina abonnemang, så klubben lägger definitivt inte ner. Vi håller igång och ska försöka ordna några coronasäkra träningstävlingar och ställa upp med lag i RC Bowls korpserie, om de hittar något säkert sätt att genomföra matcherna på. Och vi kommer självklart att arrangera vårt KM framåt våren, berättar Björn Tisell.
Att HBK-spelarna nu har möjlighet att skriva personliga samarbetsavtal med andra klubbar diskuterades också.
– De som verkligen vill kan säkert få spela seriespel den här säsongen. Men som det verkade på mötet var intresset för det litet.

Under coronapandemin kommer HBK:s verksamhet att bedrivas i mindre omfattning än tidigare. Under fliken ”HBK under corona”, som finns på HBK-sajtens första sida, kan du läsa om vad som gäller för den kommande säsongen.