Förslag till serieindelning för den kommande bowlingsäsongen ligger nu ute. När serierna i våras avslutades i förtid sas att inga förändringar till den kommande säsongen skulle göras. Men HBK:s serie består nästa säsong av två grupper i stället för tre.

Södra F har till den här säsongen flyttats till samma serie som HBK.

HBK:s serie kommer enligt liggande förslag nästa säsong att bestå av två grupper i stället för tre. Lagen från östkusten samt Värnamos båda f-lag har flyttats till den östra serien. Kvar blir då tolv lag som fördelas på två grupper i den nördöstra götalandsserien.
Så här ser förslaget ut:
Grupp A: Pondus, HBK, JKK F, Skillingaryd, Södra F, Team Clan F2.
Grupp B: Vinno, Eksjö F, Fram, Cyrus, JBS F, Team Tranås F.

Med andra ord ingen större skillnad för HBK:s del, det enda nya är att Södra F, vilka ersätter Värnamo F2, placerats i samma serie som HBK.

Skillnaden mellan tre och två grupper blir att HBK kommer att möta alla lagen, i båda grupperna, både hemma och borta.
Enligt det spelprogram som lagts ut kommer serien att starta den 12 september då HBK tar emot Södra F. I omgången efter spelar laget borta mot Eksjö F och Team Tranås F. I omgång tre, 26-27/9, är det meningen att Cyrus ska komma på besök till RC Bowl.

Det ska dock påpekas att det än så länge är oklart om det blir något seriespel i höst på grund av coronaviruset.