HBK:s nystartade veterantävling avbryts efter bara två spelade omgångar. Coronasmittan gör det omöjligt att fortsätta tävlingen. De två kvarvarande speldagarna ställs in och den nuvarande ställningen i tävlingen gäller som prislista.
– Vi kan ju inte göra på något annat sätt. Tävlingen riktar sig till äldre, som är riskgruppen för viruset, så det finns inget annat val, säger tävlingsledaren Hasse Gustafsson.

Den första upplagan av HBK:s veterantävling fick ett hasigt slut då tävlingen nu avslutas i förtid på grund av coronaviruset.

Den nystartade tävlingen fick en usel start, men HBK kommer att köra tävlingen nästa år igen.
– Vi åker på en liten ekonomisk smäll. Men samtidigt har vi lärt oss mycket av de tävlingsomgångar som genomförts. Vi kommer definitivt att fortsätta köra tävlingen, det är en rolig tävlingsform, säger Hasse Gustafsson.

Bara 25 spelare hann starta i tävlingen innan den avbröts. Vinnare i första upplagan av HBK:s veterantävling på blev Yngve Carlsson från Old Boys i Norrköping som slog hela 1419 kägelpoäng. På andra plats hamnar Christer Wendel från Wernamo Seniorer som fick se sig besegrad med bara åtta poäng, han noterade 1411 kägelpoäng.

Yngve Carlsson, Norrköping, blev den förste vinnaren av HBK:s veterantävling.

Det gjordes många bra resultat i de två spelomgångar som hann genomföras. På tredje plats kom Bengt Johansson, Old Boys, med 1336 poäng och på fjärde plats hamnade Karl-Erik Johansson, Veteranerna med 1306 poäng. Han blev med det också bäste spelare från Jönköping.

Christer Wendel från Värnamo kom på andra plats i tävlingen efter att ha noterat 1411 kägelpoäng i sin start.