På grund av coronavirusets spridning kommer HBK från och med nu inte att ha någon gemensam klubbträning. Beslutet gäller till slutet av den här säsongen. Klubbens KM och Årsmöte skjuts dessutom på framtiden.
– Situationen är som den är, det är inte mycket vi kan göra, säger HBK:s ordförande Björn Tisell.

Björn Tisell, ordförande i HBK

HBK:s träningstider på onsdagarna är dock fortfarande bokade. För den som vill är det fritt fram att träna.
– Men man gör det i så fall på eget ansvar. Och tänk på att om du går och tränar får du inte känna dej sjuk eller förkyld, säger Björn Tisell.
Hallens öppettider den närmaste framtiden är också osäkra. Så kolla på RC Bowls hemsida så hallen verkligen är öppen.
– VI håller öppet just nu och har än så länge inte hört något annat. Men det kan ju komma nya direktiv från regeringen precis när som helst som gör att vi kanske inte får ha öppet, säger Niclas Haskovec, hallföreståndare, som uppmanar alla som har planer på att träna att först kolla på hemsidan.

Vad gäller HBK:s årsmöte och KM, som var planerat att hållas den 19 april, skjuts detta på framtiden. I dagsläget är det inte klart när mötet kommer att hållas.
– Vi flyttar det i första hand en månad framåt i tiden, det vill säga till slutet av maj. Men vi kan just nu inte säga om det verkligen blir av eller måste skjutas på ytterligare, säger Björn Tisell.
Klubbens KM, som skulle spelats i samband med Årsmötet, kommer inte att spelas i april. Något nytt datum är inte klart.
– Jag tror inte att det blir av nu under våren. Ett förslag som diskuterats är att flytta KM-tävlingen till veckan innan seriestarten i höst. Men att det verkligen blir så har vi inte beslutat än, berättar Björn Tisell.

HBK:s försäsongstävling RC Open hoppas HBK dock kommer att kunna genomföras som planerat i slutet av augusti.
– Det är lång tid till dess och vi hoppas så klart att situationen hunnit ändra sig till det bättre då. Så planen är att vi ska köra. Vi räknar med att skicka ut inbjudningar senare under våren, meddelar Björn Tisell.