Det blev en riktig rivstart för HBK:s nya veterantävling med många bra resultat. Vinnare av första starten blev Yngve Carlsson från Old Boys i Norrköping som slog hela 1419 poäng på de sex serierna. Men han var inte ensam, på andra plats kom Bengt Johansson, också han från Norrköping, med slagningen 1336 poäng.

Bertil Klang från Hok spelade riktigt bra i första starten av HBK:s veterantävling.

Bäste spelare från Jönköping blev 82-årige Karl-Erik Johansson, som representerar BK Veteranerna, med resultatet 1306 poäng.
– En jättekul start på tävlingen. Det märktes att spelarna trivdes i hallen och på banorna, säger Hasse Gustafsson i arrangerande HBK.
Det är första gången någonsin HBK arrangerar en tävling för veteraner, spelare över 55 år. På grund av det är det än så länge inte särskilt många som uppmärksammat tävlingen. Till första starten var dock 14 spelare på plats.
– Det är helt okej för att vara första gången. Första året får bli något av en test för att kolla hur stort intresset är. Men vi hoppas givetvis att fler upptäcker tävlingen, säger Hasse Gustafsson.

Yngve Carlsson, Old Boys i Norrköping, trivdes i RC Bowl och slog imponerande 1419 kägelpoäng.

Tävlingen spelas under hela mars månad. Nästa start avgörs onsdag 11 mars.
– Det blir en intressant start. Då kommer ett helt gäng från Cyrus som har många bra veteraner, sen kommer det spelare från Värnamo där flera av dem tidigare spelat med Forsheda BK. Så jag är helt säker på att det kommer bli många höga slagningar då också, säger Hasse Gustafsson.

Ulf Rosander fick en bra start och var länge med i toppen av tävlingen, men i de sista serierna kunde han inte hänga med.

HBK:s veterantävling spelas över sex serier och med hcp, en poäng per år från 1965 och äldre. HBK har valt att lägga oljeprogrammet Easy Street, som är trevligt och tämligen strikevänligt program, vilket som sagt märktes.
– Men det är inte direkt lättspelat program. Man måste vara koncentrerad hela tiden, annars åker man dit, konstaterade Christer Gustavsson, Old Boys.

Christer Gustafsson, Norrköping.
Karl-Erik Johansson, Veteranerna, blev bäste jönköpingsspelare i första starten av tävlingen.