HBK:s bortamatcher i Cityhallen blev ingen större succé. Laget föll både mot Fram och Cyrus, dessutom med stora siffror, 7-13 och 6-14.
– Idag kom vi definitivt inte upp i vår vanliga kapacitet. Det var håglöst och hängigt från början, suckar spelande coachen Hasse Gustafsson.
Positivt var dock att HBK passade på att släppa fram debutanten Stefan Franzén som började bowla så sent som i höstas.

Det här skulle kunna en idolbild med en brittisk synthpopduo från det tidiga 80-talet. Men det är det inte, det är HBK-debutanten Stefan Franzén som spelade tillsammans med David Pettersson i matchen mot Fram. Det gjorde de riktigt bra, de lyckades oväntat ta en banpoäng.

I matchen mot Fram såg det till en början ut ganska bra för HBK. I början av första serien tog HBK ledningen och såg ut att kunna ta hem omgången tämligen enkelt. Men i slutet av serien vände Fram till sin fördel och vann rundan med 4-1. Andra serien fick nästan exakt samma förlopp, HBK ledde men tappade i slutet av serien och förlorade. Efter två serier ledde Fram med 7-3.
– Vi gjorde ruskigt svaga avslutningar i båda serierna och det straffade sig. Det var frustrerande eftersom vi förlorade flera banpar med bara några käglors marginal. Med lite mer skärpa kunde vi varit i ledning i stället, menar coachen.

Frams damlag, som inte vunnit särskilt många matcher sedan de flyttat från damserien till herrarnas division tre, gjorde en av sina bästa insatser på hela säsongen.

I tredje och fjärde serien fortsatte HBK spela svagt samtidigt som Fram spelade allt bättre. Hemmalaget vann till slut matchen med 13-7.
Bäste spelare i HBK blev Dan Gunnarsson som noterade 744 och tog tre banpoäng tillsammans med Olle Assarsson, som var näst bäst med 737 poäng.
Debutanten Stefan Franzén klarade sig riktigt bra. Han slog 435 poäng. men viktigast av allt var att han tog en banpoäng tillsammans med David Pettersson. Men han tyckte det var roligt att äntligen få spela.
– Självklart var jag nervös, jag har ju aldrig spelat en bowlingmatch innan. Men jag har längtat efter att få vara med i laget länge nu, så det var jättekul att få spela, säger han.

Tommy Wadenrud förstärkte HBK i matchen mot Cyrus.

Matchen mot Cyrus blev inte heller den någon större framgång för HBK. Här blev förlusten dessutom större, 6-14. Men så är också Cyrus topplag och siktar mot att nå kvalspel senare i vår.
Matchen följde dock ungefär samma mönster som mot Fram. HBK startade serierna bra, men orkade inte fullfölja. Efter två serier ledde hemmalaget med 8-2. När HBk sen förlorade tredje serien med 2-3 var matchen ohjälpligt förlorad, HBK låg då under med ointagliga 4-11.

Jaha, vad gör en av blåtröjera i Cyrusmatchdräkt då?
JO, det visade sig att det samarbetsavtal JBK och Cyrus haft i några år nu också används mellan klubbarna båda a-lag.

Cyrus vann efter det även de två avslutande serierna, båda med 3-2 och vann därmed matchen med 14-6.
– Vi vosste det skulle bli tufft mot Cyrus, men hade tänkt att ge dem betydligt mer motstånd än så här. Nej, det var ingen bortaomgång det här, summerar coach Gutafsson.
Dan Gunnarsson blev även denna match bäste spelare i HBK med slagningen 783 kägelpoäng, även denna gång med Olle Assarsson som tvåa, nu med 754 poäng. De båda tog tillsammans maximala fyra banpoäng.
– Skönt att kunna hitta något positivt i alla fall. Dan och Olle tog sju av åtta möjliga banpoäng i en dubbelomgång på bortaplan. Det är riktigt bra det, säger coachen.