Derbymatchen mellan HBK och JKK F blev som väntat synnerligen spännande. Avgörandet kom inte förrän i matchens allra sista rutor, då David satte en trippel vilket gav HBK vinst i serien med 3-2 och matchresultatet 10-10.
– Ett rättvist resultat, HBK ledde stort i början men sen tog JKK över. Som tur var kunde vi vända tillbaka matchen. Så det känns nog rätt bra både för oss och JKK att det blev oavgjort, säger coach Hasse Gustafsson.

David Pettersson hade egentligen en tuff dag på jobbet, men i slutrutorna klev han fram och strajkade så pass bra att HBK fick med sig oavgjort i derbyt mot JKK F.

Efter första serien såg det dock ut som att HBK skulle kunna vinna derbyt tämligen enkelt. Då ledde huskvarnalaget med 4-1 efter en slagning på över 1500 poäng.
– Hade vi inte slarvat i slutet kunde varit i ledning med 5-0, konstaterar coachen, som i andra serien fick se en total förändring av scenen. Då var det JKK som tog över samtidigt som HBK-spelarna såg allt blekare ut. JKK vann serien med 3-2 och reducerade till 6-4.
Illa nog för HBK fortsatte samma trend i tredje omgången, och blev faktiskt ännu värre. JKK vann serien med 4-1 och tog över ledningen av matchen med 8-7.
– Den här gången var det vi som hade tur, det kunde blivit 5-0 till JKK så illa som vi spelade, menar Hasse coach.

Bäckis kom in som reserv i tredje serien och spelade mycket bra.

Sista serien var därmed bäddad för stor dramatik, vilket det också blev. HBK tog sig samman och spelade bättre än ide två föregående serierna samtidigt som JKK-spelarna började bli lite darriga. Men spännande blev i slutrutorna. Ett tag såg det där ut som att HBK skulle vinna matchen, men med bara två rutor kvar hade JKK åter tagit kommandot. det var då David Pettersson gick in och satte tre strikar i rad. Ett resultat som gjorde att HBK kunde vinna den sammanlagda banpoängen i serien med 20 poäng, vinna serien med 3-2 och rädda matchen till oavgjort.

Putte Hjorth i JKK.

Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson med 742 kägelpoäng tätt följd av Björn Tisell på 741.. Bra spel också av reserven Gunnar Bäckström som på de två serier han fick spela noterade 378 poäng.
Flest banpoäng tog nykomponerade banparet Björn Tisell och Urban Josefsson som knep tre av fyra möjliga poäng.