Serieledande Team Clan F2 blev som väntat alldeels flör svårt för HBK. Nässjölaget vann med hela 16-4 trots att matchen spelades på HBK:s hemmabanor i RC Bowl. Men då saknade HBK fyra av sina ordinarie spelare.
– Vi visste att det skulle bli tufft. Idag var vi helt chanslösa, Team Clan var alldeles för bra för oss, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Team Clan vann med hela 16-4 i RC Bowl mot ett chanslöst HBK.

Men i inledningen av matchen såg HBK faktikt ut att kunna rubba Team Clan. Efter de två första serierna var ställningen i matchen 4-6 till nässjölaget.
– Och då hade vi ändå lite otur och förlorade ett par banpar med bara några käglor. Med lite bättre marginal kunde vi varit i ledningen. Vi spelade bra i de första serierna, konstaterar Hasse Gustafsson.
Men efter det svängde matchen dramatiskt. HBK-spelarna började missa både förstaslag och spärrar samtidigt som clanspelarna fick allt fler strikeföljder.
– Förutsättningarna på banorna ändrade sig, det skulle vi som hemmalag så klart utnyttjat till vår fördel, men det blev precis tvärtom. Clan har ett bra lag med spelare som kan läsa banorna bättre än vi och dessutom utnyttja banorna på ett bättre sätt. Vi hängde helt enkelt inte med, suckar Hasse Gustafsson.

Hasse G, HBK:s spelande coach.

Team Clan tog över matchen helt och hållet. Nässjöalaget vann tredje serien med 5-0 och gick till ledning med ointagliga 4-11. I sista serien blev det samma siffror och matchresultatet kunde därmed fastställas till 4-16 i nässjölagets favör.
– Vi ska så klart inte förlora med så stora siffror hemma. Men idag var vi inte bättre än så här, samtidigt som Team Clan spelade väldigt bra. Det vi kan ta med oss från den här matchen är att vi åtminstone kunde hota dem i de två första serierna. Det visar att vi kan bättre, säger Hasse Gustafsson.

För andra spelomgången i rad blev Björn Tisell bäste spelare i HBK. Den här gången räckte det dock med 730 kägelpoäng. Tillsammans med Tobbe Jansson tog han dessutom två av fyra kägelpoäng. Näst bäst i HBK blev Olle Assarsson på 717 poäng.