HBK fick med sig två poäng från bortamatcherna i Rosenlund. Det blev seger mot VInno med 13-7, men i matchen mot JBS F blev det förlust med hela 3-16.
– Vi måste vara nöjda, vi tar två poäng på bortaplan, det är bra, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Björn Tisell slog 808 poäng och blev bäste HBK-spelare imatchen mot JBS F.

Matchdagen i Rosenlund började dock inte särskilt positivt. HBK mötte nämligen JBS F först. Trots att de båda lagen ligger i mitten av tabellen var HBK chanslöst. Redan efter de två första rundorna ledde JBS med 7-2. De två avslutande serierna gick precis lika illa och HBK förlorade matchen med 3-16.
– En riktigt dålig insats från vår sida. Vi hängde inte med alls och kom efter direkt. Så JBS vann rättvist, inget snack om det, säger Hasse Gustafsson.
Det var inte många HBK-spelare som uträttade några stordåd, förutom Björn. Han har haft det på gång länge, men nu slog han äntligen över 800 poäng. 808 kägelpoäng lyder hans nya åprsbästa på.
– Jättebra av Björn. Det har varit på gång länge, han har spelat bra i alla de senaste matcherna men inte fått yill det riktigt på slutet, men den här gången stämde det, säger coachen.

På sin hemmaplan Rosenlund gav JBS F aldrig HBK någon chans utan vann med hela 16-3.

Matchen mot Vinno blev roligare för huskvarnalaget. Där var det HBK som startade bäst och var efter de två första serierna i ledning med hela 8-2. Laget såg ut att gå mot en storseger, men i tredje rundan spelade hemmalaget Vinno upp sig rejält, vann serien med 4-1 och gjorde matchen betydligt jämnare, 6-9 till HBK.
– Det blev lite stressigt där ett tag. Spelet slutade plötsligt stämma för oss, kanske började vi ta ut segern i förskott och slappnade av lite för mycket, menar Hasse.
Men HBK kom tillbaka i sista serien och gav där aldrig Vinno någon chans att vända matchen. HBK ledde på alla fyra banparen från början. nästan hela vägen till slutet. I sista rundan blev det HBK-vinst med 4-1 och sammanlagd seger med 13-7.

Gunnar Allgurin i Vinno.

HBK-coachen Hasse var nöjd med sitt lag efter den segern.
– Vi var stressade att tag där, men det var skönt att vi redde ut det och vann. Det känns som det var viktigt att få med en seger från bortamatcherna i Rosenlund. Tack vare det ligger vi på en rätt hyfsad plats i mitten av tabellen. Och det är bra, säger Hasse Gustafsson.

Urban Josefsson i HBK.

Bäste spelare i matchen mot Vinno blev Tommy Wadenrud som noterade 706 kägelpoäng och dessutom tog maximala fyra banpoäng ihop med först Olle Assarsson och i de två sista serierna ihop med Tobbe Johansson.