Gunnar Bäckström och Tommy Wadenrud blev HBK:s bästa spelare i hemmamatchen mot Eksjö F. De tog maximala fyra banpoäng och var den den stora orsaken till att HBK vände underläge med 2-8 till oavgjort.
– En mycket märklig match. Efter de två första serierna såg vi ut att vara helt borta. Men i de sista två dominerade vi fullständigt, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Nya banparet Gunnar Bäckström och Tommy Wadenrud blev bästa spelare när HBK lyckades rädda underläge med 2-8 till oavgjort mot Eksjö F. Båda satte dessutom nya personliga årsbästa, Gunnar slog 728 och Tommy 743.

Hasse är givetvis mycket nöjd med insatsen från Gunnar och Tommy.
– Det var första gången de spelade tillsammans, men de spelade kanonbra ihop och var de enda av våra som spelade bra hela matchen. Det var mycket tack vare dem vi kunde vända och rädda oavgjort, fortsätter coachen.
Det var en minst sagt märklig match som spelades i RC Bowl. Första serien blev bedrövlig för HBK som direkt hamnade i underläge med 1-4. Amdra serien fortsatte på precis samma sätt och helt plötsligt låg hemmalaget under med 2-8 och såg ut att ha förlorat matchen redan där.
– Man ska väl inte skylla ifrån sig. Men idag spelade vi tredjematch på samma oljning, något vi aldrig gjort tidigare eller ens tränat på. Det ställde till det väldigt mycket och höll på att gå riktigt illa. Hoppas verkligen inte vi råkar ut för det igen. Hallen hann inte med nån omoljning eftersom en division ett-match tidigare dragit ut på tiden. Men det var vi som blev straffade för att de lagen sölade, menar en irriterad coach.

Coach Gustafsson

Men som tur var kunde HBK trots det vända matchen. I tredje serien tog hemmalaget över och vann med 4-1 och krympte därmed underläget till 6-9. Det fina spelet fortsatte i sista serien där HBK dominerade fullständigt. Där såg det länge ut som att HBK skulle kunde vända och vinna då laget länge ledde på alla fyra banparen. Men i allra sista stund lyckades Eksjö knipa en banpoäng och få till ett oavgjort resultat.

Dan Gunnarsson slog 761 poäng och blev den HBK-spelare som slog högst, trots det blev det bara två banpoäng för honom tillsammans med Olle Assarsson.

– Fantastisk vändning av oss. Vi taggade till och visade att vi kan när det verkligen gäller. Det var ju jättenära att vi vann matchen, men vi är så klart nöjda med oavgjort med tanke på hur det såg ut efter de två första rundorna, säger Hasse Gustafsson, som öser beröm över banparet Bäckström och Wadenrud, men också är nöjd med det spel hela laget presterade i de två sista serierna.
– Ser man på det sammantaget är det många som kunde presterat mycket bättre. Men kollar man bara på de två sista serierna måste man vara nöjd, då spelade vi jättebra, menar han.