Tobbe Jansson spelade sitt livs bowling när JP-Fightens finalspel avgjordes i Cityhallen under Trettondagen. Han tog sig hela vägen fram till finalkarusellen och var sen bara några futtiga käglor från att nå finalen.

Tobbe Jansson var ytterst nära att nå finalen i JP-Fighten, men han föll med bara några få käglors marginal i sista karusellrundan.

Trots bländande spel fick Tobbe Jansson stå vid sidan och se på när sedan finalen spelades mellan Elias Andersson, JBS/Boys och Janne Wiberg, JBK, en match som JBS lovande junior vann med en enda poäng, 240-239.

Men Tobbe kan ändå se tillbaka på en fantastiskt väl genomförd turnering. Efter att ha vunnit sin grupp i första kvalrundan gick han in i JP-Fightens slutspel med stort självförtroende. I första cupmatchen blev det seger på poäng mot Olaf Nordmark, matchen slutade 6-6 men Tobbe hade högst slagning 646-616.
Det var i andra cupomgången Tobbe fick igång sitt fina spel på allvar. Trots att JBK:s Tim Wikstrand slog hela 696 kägelpoäng var han chanslös mot HBK-spelare som dunkade in hela 726 poäng.
Tobbe fortsatte sitt fina spel i sista cuprundan innan finalkarusellen där han besegrade Sten Jacobsson, June med 10-2 efter 691 kägelpoäng.

Prisutdelningen i JP-Fighten 2020.
Tobbe Jansson trea, Elias Andersson vinnare, Janne Wiberg, tvåa.
Foto: Britt Wadenrud

Finalkarusellen såg till en början ut som Tobbe Janssons egen lekstuga. I första rundan dundrade han in 280 kägelpoäng och lämnade alla de övriga lång bakom sig. I andra kausellrundan fick han det tuffare, men lyckades efter en snygg avslutning ta sig vidare till det tredje steget, där bara tre spelare återstod, Tobbe, Janne Wiberg och Elias Andersson.
Tyvärr gick det inte lika bra här. Efter en ganska svag inledning med ett par missar hamnade Tobbe på efterkälken och var i varje slag mer eller mindre pressad att strajka. Han var på väg åt sno åt sig en av de två finalplaterna, men när han i nionde rutan missade spärren hamnade han utanför.

Men ändå en fantastiskt bra insats av Tobbe Jansson. Det är väldigt många år sedan HBK hade med någon spelare som gick så långt i JP-Fightens slutspel. 2007 gick Micke Nord, son till Svenne, till final, vilket är HBK:s (Arena BC:s) största framgång i tävlingen. Men efter det är dagens insats av Tobbe den främsta.

Tobbe Johansson spelade bra i JP-Fighten och gick vidare till andra omgången av cupspelet. Där blev han dock utslagen av Magnus Persson, Södra BK.

Ytterligare två HBK-spelare fanns med i dagens slutspel. Tommy Wadenrund hade otur när han fick mnöta JP-Fightsräven Per-Anders Hörlin och föll med 2-10. Tobbe Johansson vann sin första cupmatch, mot Samuel Emntlind, Södra BK, men fick i andra rundan stryk mot Magnus Persson, Södra BK.