HBK var i höstens sista seriematch nära att ställa till med en rejäl skräll. Suveräna serieledaren Skillingaryd var ytterst nära att få åka från RC Bowl med sin första förlust för säsongen. Matchen slutade dock oavgjort, 10-10.
– Men vi är så klart helnöjda ändå. Vi är det första lag som lyckats ta poäng av SIS den här säsongen och vi spelade dessutom bra, myser HBK-coachen Hasse Gustafsson.

HBK svarade för en mycket bra insats i hemmamatchen mot Skillingaryd och blev det första lag som den här säsongen lyckats ta poäng av serieledaren.

SIS har den höär hösten gått fram som en ångvält i smålandstrean och har mer eller mindre krossat allt motstånd. När HBK och SIS möttes tidigare i höst i Skillingehallen vann hemmalaget med förkrossande 16-4. HBK fick alltså en liten revansch för storförlusten.
– Det känns riktigt skönt, vi blev ordentligt utskåpade där nere. Samtidigt visste vi att vi skulle kunna ha en bra chans i returmatchen på hemmaplan, men det var inget vi vågare hoppas på, säger Hasse Gustafsson.

Tobbe Jansson hörde som vanligt till de bästa i HBK.

I inledningen av matchen i RC Bowl såg det dock ut som det skulle bli ungefär som i första mötet mellan lagen. SIS gick efter första serien till ledning med 4-1 och såg ut att ha bra kontroll på situationen. Men HBK ville annat som vann andra serien med 3-2 och gjorde matchen helt jämn.
– Vi hade lite otur i första serien där vi förlorade banpar med bara några käglors marginal, så vi kände att vi kunde rubba dem. Det gav oss vind i ryggen så vi kunde vända matchen, menar coachen.

Tobbe Johansson spelade stundtals mycket bra med sitt nya supervassa klot och tog tillsammans med David Pettersson två av fyra banpoäng.

Men i tredje serien var det nog HBK som hade turen med sig i stället. SIS ledde nästan hela serien, men HBK:s Olle Assarsson och Dan Gunnarsson samt Björn Tisell och Gunnar Bäckström lyckades i de allra sista rutorna vända sina banpar till seger vilket gav HBK vinst i serien med 3-2 och den sammanlagda ställningen 7-8. Helt jämnt alltså.
Det lilla övertag HBK kopplade i slutet av tredje serien höll i sig även i matchens sista omgång. Där tog HBK hand om ledningen direkt och såg faktiskt ut att vara på väg att ta hem segern. Men i de allra sista rutorna lyckades SIS banpar med Andreas Aldelius och Andreas Schneider vända och vinna mot Tobbe Johansson och David Petterson. Matchen slutade därför oavgjort, 10-10.

Det var spännande och nervöst på slutet, men SIS lyckades i sista serien rädda oavgjort.

Hasse coach är trots det mycket nöjd med sitt lags insats.
– Självklart är jag det. Vi spelade bra hela matchen och kämpade om varenda poäng. Det allra bästa var dock att vi verkligen trodde på oss själva den här gången. Vi vågade tro att vi kunde vinna även om det var seriens bästa lag som stod för motståndet. det gav resultat, säger Hasse Gustafsson.
– Men vi har så klart lite bättre självförtroende nu. Vi har vunnit de senaste matcherna och ser ut att ha fått igång laget. När jag tänker efter är det ju så här det brukar se ut varje säsong. Vi börjar serien uruselt, men nångång i slutet av hösten kommer vi igång. Och sen brukar våren bli riktigt rolig. Vi får hoppas att det blir så den här gången också, skrattar han.

Tommy Wadenrud i HBK.

Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som för första gången den här säsongen gick över 800 poäng då han slog 811. Tillsammans med Dan Gunnarsson blev det dessutom tre av fyra banpoäng. Björn Tisell fortsätter spela bra och slog den här gången 774 poäng. Tillsammans med Gunnar Bäckström och Kenneth Lundh tog han också tre av fyra möjliga banpoäng.
– Jag vill också gärna nämna Kenneth som var reserv. Han kom i i sista serien och spelade fantastiskt bra ihop med Björn, påpekar Hasse.

HBK:s enda supporter var givetvis på plats.
David Pettersson.