Efter att under hösten varit i en riktig svacka har det nu kanske vänt för HBK i bowlingtrean. Förra helgen vann laget derbyt mot JKK F. Den här helgen blev det hemmaseger mot Flax F från Västervik.
– En ny skön seger, vi spelar betydligt bättre nu än för bara några veckor sedan. det känns som vi fått tillbaka lite självförtroende, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Tobbe Johansson och Hasse Gustafsson blev det banpar som såg till att HBK kunde vinna matchen mot Flax F.

Trots att HBK vann första serien med övertygande 4-1 blev det en mycket jämn och spännande match. HBK kunde till slut vinna med 11-8 efter att i sista serien hamnat i underläge. Det var tack vare Tobbe Johansson och spelande coachen, som var det enda banpar som tog poäng i sista rundan, som det blev seger.
– Vi var illa ute ett tag, men som tur var kunde vi reda ut det. Det känns som en rättvis seger, vi var lite bättre än Flax F, säger Hasse Gustafsson.
Västervikslaget gav nämligen aldrig upp utan kämpade hela tiden. Trots klar HBK-ledning efter första vände bortalaget i andra serien genom att vinna med 4-1 och göra matchen oavgjord. I tredje serien blixtrade HBK till ordentligt, slog över 1500 kägelpoäng, vann serien med 5-0 och gick till ointagliga 10-5. Ändå blev det ruskigt spännande i slutet.
– Vi tappade väl koncentrationen lite för tidigt och trodde det var klart. Men Flax gav aldrig upp, så vi var riktigt illa ute, konstaterar Hasse.
Bortalaget leddee länge på alla fyra banparen och såg ett tag ut att kunna klara oavgjort. men efter en rad strikar av både Tobbe och Hasse, som vände underläge till stor ledning och till slut seger, vann HBK matchen.

Se vad nöjd han är…

-Jätteskönt, det här behövde vi efter vår struliga höst. det är konstigt vad ett par segrar kan göra. Nu känns det helt plötsligt mycket bättre och framför allt är det roligare att spela, menar Hasse coach.

Det var flera spelare i HBK som gjorde bra eller delvis mycket bra insatser. Allra bäst var dock Björn Tisell som under hela hösten varit på gång men inte riktigt lyckats få till det. Den här stämde det dock bättre och han hade efter de tre första serierna fått ihop hela 657 kägelpoäng. Dessvärre gick hans spel lite i baklås i sista rundan så han fick nöja sig med sammanlagda 772 poäng. Stundtals bra spel också av Tobbe Jansson och Olle Assarsson som, i likhet med Björn, avslutade svagt och fick nöja sig med 735 respektive 724 poäng. Flest banpoäng tog banparet Urban Josefsson/Björn Tisell som tog hem tre av fyra möjliga.

Bitter? Nej, jag är inte ett dugg bitter, varför tror du det?

Hasse coach ser positivt på framtiden.
– Det är nästan synd att det snart är juluppehåll. Nästa helg spelar vi sista matchen för hösten då Skillingaryd kommer till RC Bowl. De är så här långt seriens bästa lag och är obesegrade, men på vår hemmaplan ska vi nog kunna bjuda bättre motstånd än när vi förlorade stort i Skillingehallen i början av säsongen, säger han.