Efter en ruskigt tung höst med fem raka storförluster vände det i matchen mot JKK F. HBK vann med 11-9 efter en synnerligen spännande derbymatch.
– Vad skönt, vi behövde verkligen en seger nu, den senaste tiden har varit jobbig för oss, pustar spelande coachen Hasse Gustafsson.

Spelande coachen Hasse Gustafsson var nöjd med både sitt lag och sin egen insats. Han var en av HBK:s bästa spelare, tog tre banpoäng ihop med Kenneth Lundh och slog över 700 för första gången den här säsongen.

Men det var inte två enkla poäng HBK spelade hem. Matchen var stenhård från början till slut och lagen följdes åt i protokollet. JKK F vann första serien med 3-2, i andra vände HBK, vann med 4-1 och gick till ledning med 6-4. I tredje rundan var JKK det starkaste laget, vann klart med 4-1 och tog på nytt över ledningen 8-7.
– Det var riktigt hårt hela tiden och inget av lagen lyckades få något egentligt övertag. Men efter tredje serien kändes det som att JKK kopplat greppet, men vi lyckades tack och lov slingra oss ur det, säger Hasse coach.
– Så nu känns det som vi var värda den här segern. I sista serien spelade vi riktigt bra och gav aldrig JKK en chans, fortsätter han.

Tommy Wadenrud var en av HBK:s bästa spelare i dagens match då han slog 736 kägelpoäng.

HBK vann sista serien med 4-1 efter övertygande och inspirerat spel från många i laget. HBK kunde därför vinna matchen sammanlagt med 11-9.
– Nu känns det jättebra. I många av de andra matcherna i höst har vi vikt ner oss i sista serien, nu gjorde vi precis tvärtom. Förhoppningsvis var det här vändningen. Kan vi spela så här kommer det att blki betydligt roligare med bowling framöver, säger Hasse Gustafsson, som nöjd kunde konstatera att hela fem av åtta spelare gick över 700 poäng.
– Det har inte hört till vanligheterna tidigare den här säsongen. Men vi spelade med lite större självförtroende den här gången och började aldrig hänga med huvudena när vi hamnade i underläge. Det var det som avgjorde idag, analyserar coachen.

Jerry Neid blev en av JKK:s bästa spelare då han slog 730 kägelpoäng.

Olle Assarsson blev bäst i HBK med en slagning på 750 poäng och tre av fyra banpoäng ihop med Dan Gunnarsson. Tommy wadenrud böev näst beät med 736 poäng. Tobbe Jansson startade matchen i högt tempo och såg ut att vara poäng väg mot 800-strecket, men fick nöja sig med 734 kägelpoäng. Tobbe trollkarl slog till med 725 poäng och Hasse Gustafsson blev femte man över 700-strecket då han noterade exakt 700 poäng.
En bra insats också av Kenneth Lundh som i par med Hasse tog tre av fyra viktiga banpoäng.

Tobbe Jansson fick nöja sig med 734 kägelpoäng idag.