HBK är inne i en jobbig period nu. I hemmamatchen mot Värnamo F1 inkasserade laget sin fjärde raka förlust.
– Vi går inte bra just nu, så just nu känns det riktigt tungt. Egentligen är det väl inte så mycket som skiljer, men självförtroendet är i botten just nu, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Tobbe Jansson, bäste spelare i HBK med 777 kägelpoäng och tre banpoäng ihop med Tommy Wadenrud.

Efter att HBK för några veckor sedan förlorade hemma mot Sture med några få käglors marginal verkat det gått troll i spelet för HBK. När laget förra helgen dessutom åkte på så ordentligt med stryk att laget fick smita ut bakvägen ur hallen i Nässjö har självförtroendet inte blivit bättre. Detta märktes av redan i inledningen mot Värnamo. HBK-spelarna kämpade och slet men fick ingen utdelning. Värnamo kunde gå till ledning med 3-2 efter första serien. I andra ökade bortalaget på sin ledning till hela 7-3 och HBK-spelarna började hänga med huvudena.
– Ett bra lag ska ha tur, sägs det ju. men för vår del är det precis tvärtom. det känns som vi inte får något extra med oss utan får slita för varenda poäng. Vi har ingen medgång alls, konstaterar coachen.

Hasse Gustafsson, spelande coach i HBK.

Tredje serien blev inte på något sätt bättre. Gästerna från Värnamo dominerade fullständigt, vann serien med 4-1 och gick till ledning med ointagliga 11-4.
– Det var väldigt rättvist. Värnamo spelade bra och vi hängde inte alls med, suckar Hasse, som i sista serien fick se sitt lag på nytt förlora med 1-4 vilket därmed gav slutresultatet svidande 5-15.
– Inget att säga om det. Värnamo är ett topplag och det märktes. Vi är just nu ett bottenlag. Och det märktes också. Det känns bra att vi får ett litet uppehåll nu igen, så vi kan slicka såren. Vi kommer tillbaka, det vet jag. Det behövs bara en seger så får vi lite vind i ryggen och då kan vi hota nästan vilket lag som helst i serien, säger Hasse.

Bäste spelare i HBK blev Tobbe Jansson som slog fina 777 kägelpoäng och tog tre av fyra banpoäng ihop med Tommy Wadenrud. Näst bäst i HBK blev Olle Assarsson med 737 poäng.
– Men lagets allra bäste spelare idag var tveklöst Kenneth Lundh. Det var starkt av honom att komma in som reserv redan efter första serien och spela så pass bra. Han kommer definitivt att få spela från start i nästa match, berömmer coach Hasse.

Kenneth Lundh, ny i HBK-tröjan.

Kenneth spelade sin första seriematch på flera år och fick ihop fina 558 poäng på de tre serier han fick spela. det var inte hans allra första seriematch någonsin, för några år sedan gjorde han någon enstaka match i Vinnos lag i Rosenlunds bowlinghall.
– Men jag ser det här som min första riktiga match. Jag har lärt mig en helt annan teknik sen jag spelade i Rosenlund, så det här är en nystart för mig, säger Kenneth, som trots att det var ett tag sedan han spelade inte var ett dugg nervös.
– Nej, jag älskar att tävla, så jag tyckte det bara var jättekul. Självklart är jag nöjd med mitt resultat, det känns bara bra, säger han.