Som väntat blev bortamatcherna mot Pondus och Team Clan F2 en för svår uppgift för HBK. Men att det skulle gå så illa som det sen gjorde var det ingen som anat. HBK föll med hela 1-19 mot Pondus. För att förnedringen sen skulle bli total vann Team Clan med 4-16.

Tobbe Johansson och HBK fick det hett om öronen i bortamatchen mot Pondus.

HBK-coachen Hasse Gustafsson var så klart inte särskilt uppåt efter matcherna. Men menar ändå att det inte var helt hopplöst.
– Nej, vi gjorde vad vi kunde och efter omständigheterna var det väl ganska okej ändå, säger han.
– Självklart var det jobbiga matcher att spela. Man ska inte skylla ifrån sig, men underlaget var väldigt svårt. Vi spelade på det oljeprogram som Team Clans a-lag använder i Elitserien, 44 fot långt oljat dessutom. Det behärskade vi inte alls. Hemmalagen, som tränat på underlaget hade en därför en ganska stor fördel. men jag tror knappast vi skulle kunnat hota dem på något annat underlag heller för den delen. Men matcherna hade kanske blivit jämnare, och därmed roligare att spela, fortsätter han.

Lars-Erik Carlsson i Pondus.

Matchen mot Pondus var i princip avgjord redan efter två serier. hemmalaget ledde då med hela 9-1 och hade ett hårt grepp om händelserna. När HBK-spelarna sen började hänga med huvudena blev det inte bättre. Pondus vann de två sista runbdorna med sammanlagt förkrossande 10-0 och matchen sammanlagt med 19-1.
– Lite synd att vi inte kunde bjuda Pondus bättre motstånd idag. Det brukar annars bli ganska tuffa matcher när vi möts. Men den här gången var vi chanslösa, säger Gustafsson.
Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som slog 694(!) kägelpoäng följd av Gunnar Bäckström på 643 poäng. HBK:s banpoäng togs av Gunnar och Tobbe Johansson.

Evigt unge Gunnar Bäckström spelade som alltid stabilt och blev näst bäst i HBK både mot Pondus och Team Clan F2.

Matchen mot Team Clan F2 fick ungefär samma förlopp. Hemmalaget gick till ledning med 9-1 efter de två första serierna. Och avgjorde sen definitivt genom att vinna tredje serien med 4-1 och gå till ointagliga 13-2.
– Clan har många unga och lovande spelare som dessutom är både utbildade och har material för att klara av det tuffa oljeprogram som låg. Så det var inte konstigt att vi hamnade i underläge och sen förlorade, konstaterar Hasse Gustafsson, som i sista seren dock fick se HBK göra eb riktigt bra avslutning. HBK tog nämligen i sista serien två banpoäng och förlorade serien med bara 2-3.
– Ibland får man vara nöjd med små framgångar också. Skönt att vi kunde göra en snygg avslutning i alla fall, suckar Hasse Coach, som efter den här spelomgången fick se sitt lag åka hiss i serietabellen, från den övre halvan ner till den definitiva botten.
– Inte kul så klart. men samtidigt har vi haft en ruskigt tuff inledning av serien då vi mött alla topplagen i vår grupp på bortaplan. Spelprogrammet framöver ser lite bättre ut, även om det inte ser ut som det finns några lätta matcher i den här serien. Men det är i alla fall matcher där vi kan komma att ha en chans och inte behöver känna oss besegrade på förhand.

Team Clan F2 är ett lag det är svårt att komma överens med på deras hemmabanor i Nässjö.
Bister Björn betraktar bowlinglagets bakslag.

Bäste spelare i HBK i matchen mot Team Clan F2 blev Dan Gunnarsson som slog 727 poäng och tog två banpoäng tillsammans med Olle Assarsson.
Gunnar Bäckström spelade bra även i denna match och blev näst bäst med 686 kägelpoäng.