Trots att HBK ledde med 5-0 efter första serien mot Sture från Sävsjö slutade det med förlust för hemmalaget. Sture vände och vann med 11-9 i matchens sista skälvande minuter.
– Jag är förvånad, besviken och förbannad. Vi ska inte tappa ett så stort överläge, vi gjorde en usel insats, säger HBK-coachen Hasse Gustafsson.

Dan Gunnarsson blev näst bäst i HBK med 778 och maximala fyra banpoäng tillsammans med Olle Assarsson. Men det hjälpte inte mot Sture den här gången.

Det blev en mycket märklig match för HBK:s del. hemmalaget startade lysande och gick efter första serien till ledning med hela 5-0.
– Hela laget spelade jättebra, samtidigt som sturespelarna gick lite knackigt. Just där såg det ut som att vi skulle kunna vinna ganska enkelt. Men det var förmodligen det som ställde till det för oss. Det kan ha varit så så att vi räknade hem segern lite för tidigt. I så fall väldigt orutinerat av oss, suckar Hasse Gustafsson.
Det straffade sig. I andra serien vände Sture på matchen och tog över nästan helt och hållet. Sävsjölaget vann serien med 4-1 och reducerade ställningen till bara två banpoängs marginal. I tredje serie fortsatte gästerna spela bra och vann även denna serie, nu med 3-2, vilket gjorde att HBK bara ledde med 8-7 inför sista rundan.
– Vi borde så klart tagit tag i matchen på ett helt annat sätt där. Vi ledde ju fortfarande och såg ut att kunna ro hem matchen ändå. Det var slarvigt av oss, konstaterar Hasse Gustafsson.

Coach Gustafsson var som ni ser inte nöjd med lagets insats.

Men i fjärde serien såg HBK trots det tämligen bleka spelet i de två tidigare rundorna ut att kunna ta hem segern. Laget ledde länge stort och spelade till skillnad från i serierna innan ganska bra. När det var bara två rutor kvar ledde HBK med 4-1 och såg ut att ha segern klar. Men där och då gick allt snett.
Urban och David tappade en klar ledning efter att deras motståndare satte en strikerad, Björn och Tobbe trollkarl blev omkörda i slutrutan och även Tobbe Jansson och Tommy Wadenrud fick se sig bortspelade. De enda som kom undan med blotta förskräckelsen var Dan Gunnarsson och Olle Assarsson som vann sitt banpar med en banpoängs marginal. Men serien gick till Sture med 4-1 och HBK förlorade därmed matchen med 9-11 sammanlagt.
– Jag har inte ord för det. Det såg ut som att vi hade segern klar, men på bara några få rutor slarvade vi bort allting. Sture spelade bra, inget att säga om det, men vår insats var mer än blek, suckar Gustafsson.
– Det var synd. Om vi vunnit hade vi varit med i toppen av tabellen, nu ligger vi nånstans i mitten, fortsätter han.

Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson med 779 kägelpoäng, tätt följd av Dan Gunnarsson på 778 poäng. Tillsammans med tog de båda dessutom maximala fyra banpoäng.
Bra spel också av Tobbe Jansson som slog 768 samt Björn Tisell på 710.