Som väntat blev bortamötet mot Skillingaryds IS en för svår nöt att knäcka. SIS vann hemma i Skillingehallen med hela 16-4.
HBK fick dock en liten revansch senare på dagen då det blev vinst i Värnamo mot Team Värnamo F2 med 11-9.

Billy Doolk är tillbaka på bowlingbanorna efter flera års frånvaro på grund av skada. Han har blivit en ordentlig förstärkning för Skillingaryd och blev i matchen mot HBK inte oväntat bäste hemmaspelare.

Det blev en märklig serieomgång för HBK. I matchen mot SIS, där det blev storstryk, spelade laget bra, men förlorade. I matchen mot Värnamo stämde nästan ingenting, men där blev det seger.
– En märklig resa. Jag tycker vi gjorde en ganska bra match mot SIS i Skillingehallen, men där var vi chanslösa. Mot Värnamo kom vi undan med blotta förskräckelsen och fixade en seger trots att vi spelade riktigt, riktigt dåligt, pustar coachen Bosse Thisell, som både var nöjd med sitt lag…och inte.
– Att vi för styrk i Skillingaryd är inte mycket att säga om. De har ett bra lag och satsar på att gå upp. Vi fick dessutom en ganska taskig start då vi hamnade i stort underläge redan i den första halvan av matchen. Vi spelade upp oss i andra avdelningen, men då var det för sent, säger Bosse Thisell, som tycker att siffrorna blev lite för stora.
– Med lite mer skärpa kunde det blivit betydligt bättre än 4-16. Vi kunde aldrig hota SIS, men jag tycker inte resultatet speglar matchen riktigt rättvist.

En ögonblicksbild i Skillingehallen av fundersamme coach Bosse.

Björn Tisell har startat säsongen bar och blev mot SIS bäste HBK-spelare då han slog 758 kägelpoäng. Näst bäst blev Tobbe Johansson på 735 poäng. Stundtals också bra spela av David Pettersson, men en svag inledning gjorde att han fick nöja sig med 697 kägelpoäng.

Björn Tisell blev bäste HBK-spelare när laget mötte SIS i Skillingehallen.

Den tämligen optimistiska stämningen som spridit sig i laget efter matchen i Skillingaryd försvann helt redan i inledningen av första serien när HBK mötte Team Värnamo F2 i Värnamo. Efter första serien var HBK i underläge med 1-4 efter en bedrövlig inledning.
– En hemsk start. Jag trodde knappt mina ögon. Inget stämde och alla hängde med huvudet, suckar coachen.
I andra rundan ryckte dock HBK upp sig, vann serien med 4-1 och kvitterade till 5-5. När laget sen vann tredje serien med 4-1 och gick till ledning med 9-6 såg det ut som att HBK skulle kunna vinna ganska enkelt.
Men de planerna höll verkligen inte. Värnamo tog redan i inledningen av sista serien över matchen och ledde sedan långt in i serien, detta efter synnerligen dåligt spel av HBK. Inför de sista två rutorna såg det ut som att Värnamo skulle lyckas vända och vinna matchen. Men efter att Dan Gunnarsson och Olle Assarsson tagit sig samman och presenterat en strikeföljd samtiditg som Björn Tisell och David pettersson satte några nödvändiga strikar samtidigt som motståndarna missade, kunde HBK hålla undan och vinna matchen med 11-9.
– Usch, pustar coach Bosse. Där höll vi på att ställa till det för oss. Det blev onödigt spännande på grund av slarv. Så det var verkligen en lättnad att vi kunde vinna. Men vi slog bara drygt 5.100 poäng, det duger inte. Inte ens på svåra bortabanor, säger han.
Bäste spelare i HBK blev Torbjörn Jansson på 735 kägelpoäng. Bästa poängplockare blev dock banparet David Pettersson/Björn Tisell som vann alla sina fyra serier.

David Pettersson blev tog tillsammans med Björn Tisell maximala fyra banpoäng i matchen mot Värnamo F2, vilket var starkt bidragande till att HBK kunde vinna.