Bowlingsäsongen startade på bästa sätt för HBK. Det blev lite oväntat seger i premiären mot Södra BK F. HBK vann hemma i RC Bowl med 12-7.
– Vi slog ur underläge. Men vi slog tydligen hårt. Vi visste att Södra hade ett bra lag, så vi hade inte räknat med att vinna, säger Hasse Gustafsson, nöjd HBK-coach.

David Pettersson gjorde ett strålande inhopp och vann tillsammans med Dan Gunnarsson de två serier han fick spela.

Södra har ett bra lag den här säsongen, något som givetvis spiller över på cityklubbens f-lag i trean. Men HBK visade att hemma i RC Bowl är man svåara att komma överens med. Södra startade visserligen bra och var efter första serien i ledning med 3-2. Men i andra rundan kom HBK igång, vann serien med 4-1 och vände underläget till ledning med 6-4.

– Visst var det lite nervigt i början. Men när det släppte spelade vi riktigt stabilt. Det var skönt att vi kunde få ett överläge redan efter andra serien. Efter det kunde vi spela ut på ett annat sätt, konstaterar coach Gustafsson, som i tredje serien fick se sitt lag vinna med 3-2 och gå till ledning med 9-6.
I sista serien var det sen aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna, även om Södra-veteranerna Claes Jersenius och Roger Andersson gjorde ett allvarligt menat försök att vända matchen. HBK vann trots det serien med 3-1 och sammanlagt med 12-7.

Hasse Gustafsson, lagledarlegend.

– En riktigt skön seger. Det är viktigt att vinna i början, det ger självförtroende inför fortsättningen, säger Hasse Gustafsson, som främst vill prisa Dan Gunnarsson, som blev HBK:s ende spelare över 800 då han slog 816.

– Tycker också att Tommy Wadenrud spelade bra och Gunnar Bäckström gjorde också en imponerande insats. David Pettersson gjorde också ett bra inhopp som reserv. Sen var det väl lite sämre på andra håll. Men å andra sidan är det här första seriematchen för säsongen. Det kan bara bli bättre, konstaterar Gustafsson.

Roger Andersson
Peter Roos, en jönköpingsk handbollslegend som nu upptäckt bowlingsporten, spelade sin första seriematch i bowling.
Tommy Eriksson, HBK:s förste ordförande, hälsade dagen till ära på i hallen.
Tobbe Johansson
Tuomo Halonen
Urban Josefsson