HBK har hamnat i en riktigt tuff grupp i nästa säsongs seriespel. Laget ska enligt Swebowls förslag spela i division tre Nordöstra Götalands grupp A. Där ställs laget mot nedflyttade Pondus och Skillingaryd, ett förstärkt JKK F, förra säsongens kvallag Värnamo F och som grädde på moset Team Clan F2, som de senaste åren dominerat reservserien stort och nu beslutat sig för att ta steget upp.
– Med tanke på att vi också kvalade till tvåan är det ett riktigt getingbo förbundet lyckats tussa ihop. De andra två grupperna ser lite mer mänskliga ut. Men å andra sidan spelar det kanske ingen större roll den här säsongen. Serierna läggs ju om, så det kommer att bli oerhört tufft att ta sig uppåt i seriepyramiden just den här säsongen, konstaterar Olle Assarsson i HBK.
Serien är densamma som förra året, nordöstra Götaland. Nytt är dock att lagen från Västergötland har fått lämna och nu ersatts av fyra lag från nordöstra Småland, Västervik och Gamleby närmare bestämt.
– Men eftersom de lagen delats upp på de övriga två grupperna betyder det att vi nästa säsong får en enda långresa till Västervik, alla de övriga bortamatcherna blir inom länet, de flesta i Jönköping, så det ser bra ut, säger Olle Assarsson.
Frams damer till herrserien
En ny motståndare kommer det att bli. Det är nästan tio år sedan HBK:s a-lag spelade mot Fram, men nu är det dags igen. Det är dock inte Frams gamla herrlag som återuppstått, utan damlaget som bestämt sig för att lämna damserien för att i stället spela med herrlagen i trean. För få damer kvar och alldeles för långa resor gjorde att Fram tog det beslutet. I cityklubben finns dessutom ett antal herrspelare, som tidigare bara fått spela med reservlaget men nu får möjlighet att spela i nationella serien igen.
Frams beslut att lämna damserien gör att en stolt epok går i graven. Fram var tillsammans med JBK de första bowlingklubbarna i i Jönköping som startade dambowling. Sedan säsongen 1962-1963 har Fram spelat med damlag i seriespel, men efter 57 säsonger finns inte längre något dambowlinglag i Jönköping. En mycket tråkig utveckling för bowlingen i Jönköping som de senaste åren fått se en rad klubbar lägga ner. Så sent som i våras beslutade sig gamla elit- och allsvenska klubben June att dra sig ur seriespelet.
Men så här ser i vilket fall som helst förslaget till serieförslaget för division tre Nordöstra ut. Kom nu ihåg att det fortfarande ännu bara är ett förslag och kan komma att ändras.

Grupp A: Pondus, HBK, JKK F, Skillingaryd, Clan F2, Värnamo F
Grupp B: Domino F, Vinno, Fram, Cyrus, JBS F, Gamleby F
Grupp C: Flax F, Sture, V 8 F, Eksjö F, Södra F

Övriga serier ser enligt förslaget ut så här:

Div 1 Norra Götaland
Grupp A: Viskan, Bogesund, Eksjö, JKK; Marbodal, Team Tranås
Grupp B: Joker F, Oden, Skrufscha, Falköping, Alingsås F1, Dolphins
Grupp C: Kyrk, Wik, Sterling F, Kabaré, Team Lerum, Örgryte

Div 2 Östra Götaland
Grupp A: BK 62, Flax, V 8, Nybro, Oskarshamn, Vimmerby F
Grupp B: Allön F, 59:an F, Hovet, Turbanen, Olofström F, Osby BS
Grupp C: JBK, JBS, Markaryd, Sunnerbo, Södra, Vetlanda