Det blir Emmaboda som blir HBK:s motståndare i kvalet till tvåan. EBK kom tvåa i sin grupp i division tre östra Småland. Vinnaren i den matchen går vidare till andra omgången där matcher mot JBS/Boys väntar.
Kvalmatchen ska spelas i Eksjö och speldag blir lördag 4 maj, med start klockan 10.00. Liten fördel HBK där kanske, eventuellt kan vi få med oss nån supporterbil från Jönköping..?
Matchen kommer att spelas i bäst av tre matcher, där en eventuell tredje och avgörande match spelas över bara en serie.
Detta är en spelform HBK brukar tycka bra om. I förra årets kval vann ju HBK i första kvalomgången sensationellt mot Kalmar AIK och gick vidare till slutkvalet till tvåan där det dock blev förlust mot Södra BK.

Har mött Emmaboda förr
Emmaboda är ett lag HBK har mött förr och vunnit emot ganska klart. Men sydsmålänningarna har den är säsongen tydligen fått en hel del nya spelare till klubben och har gått från bottenlag till toppen på bara en säsong.

Att ta sig upp via kval från trean till division två är en svår uppgift för lagen som kommer från den lägre divisionen. Det lag som vinner av HBK och Emmaboda kommer att ställas mot division två-laget JBS/Boys, som trots att de spelar för att hålla sig kvar i divisionen kom på fjärde plats i sin serie. Den andra kvalomgången spelas helgen 11-12 maj.

Här hittar du kvaltabellen på Swebowl.