Björn Tisell blev mästare när HBK:s KM spelades i Cityhallen. Han vann finalen mot Gunnar Bäckström med 181-152.
– Jättekul att vinna, men jag hade inte blivit ledsen om Gunnar vunnit. Han gjorde en prestation som tog sig hela vägen till finalen, han är ju trots allt 78 år, säger Björn efter finalmatchen.

– Men när slutspelet började trodde jag aldrig att jag skulle kunna ta hem hela tävlingen, det var så många andra som spelade så bra. Så jag är jättenöjd med det här, fortsätter han.
Björn bröt därmed en sju år lång dominans av Pelle Thisell och Olle Assarsson, som sedan 2012 prenumererat på klubbmästertiteln. Förra året var det Pelle som vann.
– Men då var det väl kul att Björn vann, då stannar ju titeln inom familjen, säger Pelle.
Den här gången fanns varken Pelle eller Olle på startlinjen på grund av skador. Det gjorde att årets tävling blev en synnerligen oviss och öppen historia. Än mer spännande blev det då styrelsen beslutade att tävlingen den här gången skulle avgöras med hallklot. Att spelarna hade svårt att komma överens med plastkloten syntes tydligt till en början. Men ju längre tävlingen gick desto bättre blev spelet. Lagom till slutspelet kom BJörn på sin taktik.
– I början ställde jag upp massor med hål. men en började spela hårdare och kasta ut klotet längre i banan, då gick det bättre, säger han.
Björns finalmotståndare Gunnar Bäckström måste också omnämnas. Han har nu hunnit bli 78 år gammal, men så fort det handlar om KM-titlar är han med och krigar i toppen. För två år sedan gick han till final där det blev förlust mot Olle. Den här gången föll han efter en mycket jämn finalmatch.
Men att det skulle bli Björn och Gunnar som skulle mötas i finalen var det nog ingen som hade tippat efter de första serierna. Där var det i stället Urban Josefsson som spelade allra bäst. han vann grundomgången med 724 poäng följd av Torbjörn Jansson på 670. Urban föll dock i semin mot Gunnar efter en minst sagt rafflande match som inte avgjordes förrän i tionde rutan. Torbjörn åkte ut i sin semi mot Björn. Men tack vare sitt fina spel tog Urban hem titeln som mästare i Lilla KM, där hcp räknas in. Tobbe Jansson fick med sig Homer Simpson-statyetten hem då han svarade för den högsta slagningen över en serie, 193 poäng.
Intresset för årets KM-tävling var stort, då hela tolv spelare ställde upp. De närmaste åren innan har det varit något färre startande. När tävlingen var avgjord och priserna delats ut gick hela gänget ner till Restaurang Soya för att fira dagens KM-vinnare på bästa sätt.

Bilder från tävlingen finns nu utlagda på hemsidans Bildarkiv.