June/HBK B vann lagets sista match för säsongen. Men det satt riktigt hårt åt. Efter de två första serierna låg laget under med 3-7 mot bottenlaget Värnamo.
– Men på något märkligt sätt lyckades vi hitta krafter och vända matchen. Vi vann tredje rundan med 5-0 och när det sen blev 2-2 i sista serien vann vi med 10-9, pustar spelande coachen Hasse Gustafsson.

Bild: Emil Fredriksson blev bäste spelare när June/HBK besegrade Värnamo B i serieavslutningen och därmed såg till att laget kom på andra plats i division fem Nordvästra Småland.

– Vi gjorde nog en av våra sämsta matcher på hela säsongen, samtidigt som Värnamo spelade riktigt bra. Men det var skönt att vi vann. Nu blir vi tvåa i serien efter omöjliga Team Clan. Och det måste vi se som en framgång, fortsätter Hasse.
Emil Fredriksson, June blev än en gång lagets bästa spelare då han för-vilken-gång-i-ordningen-har-vi-tappat-räkningen-på slog över 800 kägelpoäng, närmare bestämt 809. Bäste HBK-spelare blev Gunnar Bäckström som noterade 664 poäng följd av Bosse Thisell på 650.
Bild: Hasse Gustafsson, spelande coach.

Matchen blev historisk och en milstolpe i Jönköpings bowlinghistoria. Det blev nämligen den sista tävlingsmatch BK June spelade, åtminstone för den närmaste framtiden.
Enligt uppgift har anrika BK June har beslutat sig för att lägga verksamheten på is efter några år av nedåtgående trend. Så sent som säsongen 2016/2017 spelade laget i Allsvenskan, men har därefter tappat de flesta av sina spelare. Den gångna säsongen kom klubbens a-lag sist i division ett.
Bild: Enligt uppgifter från BK Junes ledning kommer klubben att lägga verksamheten vilande.

Beslutet är en stor förlust för jönköpingsbowlingen. June är Jönköpings näst äldsta nu levande bowlingklubb, föreningen startade redan 1940. Året innan, 1939, hade Jönköpings BS, numera sammanlagen med BK Boys, startat sin verksamhet.
June och JBS var de första jönköpingsklubbar som deltog i nationellt seriespel, 1944. Klubben har genom åren haft stora framgångar och är Jönköpings mest framgångsrika bowlingklubb i seriesammanhang. 1957 spelade laget SM-slutspel och från 60-talet fram till 00-talet spelade klubbens a-lag oftast i näst högsta nationella serien. Kronan på verket blev säsongen 2003/2004 då laget spelade i Elitserien.

Vi i HBK har haft ett mycket gott samarbete med June de senaste två säsongerna och hoppas verkligen att klubben kan få igång sin verksamhet igen.