Det utspelade sig ett mindre drama när HBK besegrade ÖsPå F i Tibro med 11-9. Matchen var mycket jämn, men efter att HBK hamnat i underläge med 7-8 inför sista serien såg segern ut att vara på väg till hemmalaget. Efter bara ett par rutor i sista serien fick dessutom Olle i HBK ryggskott och tvingades byta med en helt ouppvärmd Bosse Thisell. Men det blev till slut HBK-seger efter en mycket stark avslutning av laget.
Bild: Spännande sista serie i Tibro. HBK lyckades vända underläge 7-8 till seger med 11-9.

– Det såg ut som att matchen var förlorad. Jag vet inte var vi fick krafterna från, men sista serien var ju kanonbra och vi vann med 4-1, precis vad som krävdes för att vinna sammanlagt, säger spelande coachen Bosse Thisell, som själv hamnade i centrum då han utan att ha slagit ett enda uppvärmningsslag tvingades gå in och spela.
– Det var tufft, men vad skulle jag göra, skrattar Bosse, som till slut gjorde en riktigt bra serie och fick ihop 175 poäng.
Bild: Reserven Bosse Thisell hamnade i hetluften när han i början av sista serien var tvungen att ouppvärmd ersätta Olle som gick på grund av skada.

– Det kändes inte roligt att behöva gå ut för skada. Något sådant har aldrig någonsin hänt mig tidigare under en match. Men Bosse gjorde ju ett fantastiskt inhopp, säger Olle.
Segern hade dock ingen större betydelse för HBK som redan innan sista serieomgången var klart för kval till tvåan.
– Men givetvis var det skönt att avsluta seriespelet med en seger, det ger självförtroende inför kvalet, menar Bosse Thisell.
Bäste spelare i HBK blev Dan Gunnarsson som fick ihop 742 poäng på det för dagen svårbemästrade underlaget i Tibro. Näst bäst blev Tobbe Johansson på 720, som verkligen hittat vårformen och har gjort bra resultat i flera av de senaste matcherna. det ska också noteras att flest banpoäng togs av banparet Björn Tisell och Gunnar Bäckström som fick med sig tre av fyra möjliga.

Resan till Västergötland såg innan sista serien i Tibro ut att bli ett riktigt bakslag för HBK. Tidigare på dagen hade HBK varit i Hjo och där förlorat mot Hjo BK med 11-9 i en nästan lika spännande match. Men där var det HBK som tappade bort segern i sista serien.
– Vi ledde med 8-7 och hade spelat jättebra, men i sista försvann precis allt och vi var verkligen urusla. Gissar att vi nog tog ut segern lite för tidigt där, konstaterar coach Bosse Thisell.
Bäste HBK-spelare i denna match blev Olle Assarsson med 756 poäng följd av Dan Gunnarsson på 747. Bra spel också av Tobbe Jansson och Tobbe Johansson som slog 738 respektive 723.
– Allt som allt blev det ändå en ganska bra resa för vår del, en bra uppladdning inför kvalet. Det tråkiga är väl att det dröjer en hel månad innan vi ska spela kvalmatcherna. Man kunde ju önskat att de kunde spelats lite tidigare, säger Bosse.
Bild: Tobbe Johansson verkar ha hittat formen lagom till kvalspelet. I båda matcherna i Västergötland slog ahn över 700 poäng.

Vilket lag HBK kommer att möta i kvalet är ännu inte klart. Länge har det sett som att Emmaboda från östra trean skulle kunna bli motståndare. Men efter dagens spelomgång lutar det just nu åt ett jönköpingsderby mot Cyrus. Vilket av lagen det blir avgörs nästa helg då sista spelomgången i östra serien spelas. Då spelar Emmaboda mot Domino F och Flax F i Västervik. Vinner Emmaboda en dem matcherna får vi dem som motståndare, förlorar de båda blir det Cyrus.
– Det skulle ju vara kul med ett derby mot Cyrus. Så vi hoppas verkligen det blir så, säger HBK-coachen.