Björn Tisell har varit tvungen att hålla sig från bowlingspelandet mer än en månad på grund av en fotskada. Det uppehållet tycks ha varit bra. När June/HBK B mötte Raketen hemma i RC Bowl gjorde han sin bästa match på hela säsongen. Björn slog 777 kägelpoäng, tog tre av fyra banpoäng ihop med Leszek Graniczka och var därmed starkt bidragande till att reserverna vann med 15-5.
– Björn spelade jättebra. Tyvärr orkade han inte riktigt hela vägen utan tappade lite i sista serien, annars var det nära att han gjort 800, säger coachen Hasse Gustafsson, som är nöjd med lagets insats.
– Raketen hade ett mycket bättre lag med sig i dag än när vi spelade mot dem förra gången. Då vann vi stort, men den här gången var det en ganska jämn match trots att siffrorna visar något annat, fortsätter han.
June/HBK startade dock matchen lite försiktigt och vann första serien med bara 3-2. I andra rundan gick det bättre då det blev seger med 4-1 och sammanlagd ledning med 7-3. När reserverna vann med samma siffror även i tredje och fjärde serien slutade matchen 15-5.
Bäst i hemmalaget var Junes Emil Fredriksson som slog hela 850 kägelpoäng. Formtoppade Björn Tisell lev näst bäste spelare och som tredje man kunde Hasse räkna in sig själv då han noterade 671 kägelpoäng.
June/HBK behåller därmed andraplatsen i tabellen efter omöjliga Team Clan B. Laget skuggas dock av Gislaved B som inför sista omgången av serien nästa helg har en chans att ta sig förbi i tabellen. men då krävs det att June/HBK förlorar hemma mot bottenlaget Värnamo B samtidigt som GBK vinner sin match.
– I tänker inte ge oss frivilligt utan siktar definitivt på att bli tvåa i tabellen, säger HBK-coachen.