Hasse Gustafsson blev bäste spelare när HBK:s b-lag i januari 2016 mötte JBK:s reserver i Cityhallen. Det är tydligen en hall Hasse trivs bra i. När reserverna nu mötte Cyrus/JBK B i samma hall blev han på nytt bäste spelare.
Bilden: Hasse Gustafsson slog 737 i Bowlingcity och blev matchens lirare mot Cyrus/JBK B, arkivbild.

Hasse slog sin högsta slagning för säsongen då han dunkade in 737 kägelpoäng. Som bonus blev det också maximala fyra banpoäng i hop med Junes Emil Fredriksson. Matchen slutade oavgjort, 10-10, efter att June/HBK i slutet av matchen spurtrade ikapp och alltså nästan tog sig förbi.
– Det var en spännande och jämn match där det var ytterst nära att vi vann. Om vi fått en lite bättre start kunde sett annorlunda ut, säger Gustafsson, som är mycket nöjd med lagets insats.
June/HBK började nämligen lite trevande och låg efter de två första seriuerna i underläge med 4-6. Men efter att laget vunnit de båda sista serierna med 3-2 och 3-2 blev det alltså lika mellan lagen.
Bilden: Vi har så gott om bilder på Hasse Gustafsson att vi kan lägga ut en till, också arklivbild.

June/HBK åkte sen till Rosenlund för att möta JBS/Boys B. Där gick det inte lika bra för Hasse, snarare tvärtom, hans matcher den här helgen kan nog närmast beskrivas som en berg- och dalbana. Däremot gick det bra för laget. June/HBK vann med 12-8.
– VI fick en kanonstart dåp vi vann första o´med 5-0 och andra med 3-2. Men i tredje serien ställde vi till det för oss och förlorade med 0-5, så det var helt jämnt inför sista. men som tur var lyckades vi ta oss samman och vinna, berättar Hasse.
Matchens bäste spelare den här gången blev Junes Patrik Franzén som noterade 770 kägelpoäng. Bäste HBK-spelare blev David Pettersson som slog 738 poäng.
Bilden: Bister Bosse begrundar bowlingens baksida.

Tack vare de tre poängen är nu June/HBK tillbaka som tvåa i tabellen.
– Innan de här matchen hade vi ett tufft program då vi mötte Team Clan B hela tre gånger. Vi vann visserligen en av de matcherna med fick se Gislaved går förbi i tabellen. men med de här tre pinnarna är vi tillbaka som tvåa efter Clan, säger Hasse Gustafsson.