Huskvarna BK har nu halkat ner under kvalstrecket. Två bortaförluster i helgen gjorde att Hjo BK kunde ta sig förbi i tabellen. Men det skiljer bara en enda banpoäng i diff mellan lagen.
– Vi visste ju att det skulle bli tufft både mot Cyrus i Cityhallen och Bogesund F i Ulricehamn, så det är inte överraskande att Hjo gick förbi. Men det är ju flera matcher kvar, säger Hasse Gustafsson, som fick se sitt lag spela bra men ändå förlora mot Cyrus. Och sen se samma lag spela uselt…och förlora i Ulricehamn.

– Vi gör en bra match i City och pressade faktiskt Cyrus hela vägen till slutet av sista serien. det var en jättespännande och bra bowlingmatch, säger coach Gustafsson.
Det var dock HBK:s svaga inledning som bäddade för Cyrus seger. Efter de två första serierna låg HBK under med 2-7 och såg ut att gå mot storförlust.
– Synd med en sån start, det avgjorde hela matchen. I de två sista serierna spelade vi helt jämnt och i sista var vi faktiskt på väg att vända till seger, men vi orkade inte hela vägen.
– Det är en match vi ska vara jättenöjda med. Vi hade inte räknat med att kunna ge Cyrus så bra motstånd, säger Gustafsson.
Bilden: Dan Gunnarsson slog 800 poäng och blev näst bäst i HBK efter Tobbe Janssons 803.

Bäste spelare i HBK blev Torbjörn Jansson som slog 803 kägelpoäng och tog två banpoäng ihop med Tommy Wadenrud. Näst bäst blev Dan Gunnarsson med 800 kägelpoäng och tre banpoäng tillsammans med Olle Assarsson.
Bilden: Den avslutande serien mot Cyrus blev nervdallrande spännande och avgjordes inte förrän i slutrutorna.

Matchen i Ulricehamn fick en helt annan karaktär. Detta främst beroende på att HBK, liksom alla lag som besökt bowlinghallen i Ulricehamn den här säsongen, hade mycket svårt att bemästra underlaget. Bogesund F vann med hela 15-5 i en match där HBK aldrig var i närheten av någon seger.
Bilden: Nej, Gustafsson skrattar inte av glädje, han är förtvivlad över hur svårt det var att hitta rätt på banorna i Ulricehamn.

– Bogesund kan sina banor, medan vi är vana vid betydligt mer olja på banorna. Så det var helt klart en utmaning som vi inte kunde svara upp till. Men det här visste vi innan, så vi hade inga större förhoppningar på att vinna, säger Hasse Gustafsson.
Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som slog 747 kägelpoäng, näst bäst blev Torbjörn Johansson som dunkade in 717 poäng.
Bilden: HBK:s andrecoach.
Bilden: Tobbe Johansson fick bra utdelning i Ulricehamn där det gällde att spela hårdare än vanligt.